Nutriție

Top 5 fructe ideale pentru luna august

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
alimentatie sanatoasacoacazedietăfructepepene galbensfatsfaturi dieta

Huffington Post a realizat un top 5 al fructelor ideale pentru luna august, fiind potrivite atât ca sezon cât și ca proprietăți nutritive. Aportul echilibrat de nutrienți versus calorii, gustul plăcut și culorile apetisante le fac de neegalat în fața oricărui desert estival.


Pepenele galben: un fruct deosebit de gustos, echilibrat caloric (46kcal/100g) ce asigură nenesarul zilnic de vitamine A și C, fiind totodată bogat în flavonoizi asigurând nu doar un bronz uniform ci și protecție împotriva radicalilor liberi. Conținutul echilibrat de potasiu îl recomandă pentru normalizarea tensiunii arteriale și pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

Dovlecelul: este bogat în fibre, vitaminele A, C, E și K, potasiu și toate acestea la un aport de doar 29kcal/100g. Are proprietăți antiinflamatoare, diuretice și de protecție a sistemului cardiovascular.

Vânăta: bogată în fibre solubile, vitamina B6 și K, retinol, niacină dar săracă în grăsimi și carbohidrați, având 24kcal/100g. Protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi și previne apariția bolilor neurodegenerative.

Coacăzele: cu un aport de doar 63kcal/100g, coacăzele sunt o adevărată farmacie în miniatură. Sunt printre cele mai bogate fructe în vitamina C (aprox 203/100g), conțin potasiu, magneziu, vitaminele E (1.100mg/100g), K și fosfor. Au proprietăți antioxidante, diuretice, depurative, vitaminizante și digestive. Reprezintă un cocktail vitaminizant excelent pentru perioada caniculară protejând totodată pielea de acțiunea razelor solare.

Dovlecelul galben: face parte din familia Curcubitaceaelor, fiind înrudit atât cu pepenele galben cât și cu castravetele.  Este bogat în fibre, magneziu, mangan și vitaminele C și E, cu un aport de maxim 20kcal/100g. Contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide, la menținerea sănătății oaselor și la normalizarea tensiunii arteriale.

Etichete articol:
alimentatie sanatoasacoacazedietăfructepepene galbensfatsfaturi dieta
Articolul anterior
Mănâncă inteligent pentru un creier sănătos
Articolul următor
Cacao contra declinului cognitiv

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: