Nutriție

Fructe şi legume pe reţetă

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
fructe si legumerețete

Medicii sunt obişnuiți să recomande şi să prescrie medicamente, însă în cadrul programului „dolari sănătoşi” medicii din New York prescriu fructe şi legume. Condiția este ca aceste fructe şi legume să fie proaspete şi achiziționate de la producătorii locali. Alimentele se pot achiziționa prin voucherele oferite de medici, în New York fiind acceptate de aproximativ zece furnizori. Scopul este tocmai consumul fructelor şi legumelor provenite de la agricultori, acestea fiind bogate în nutrienți şi crescute fără stimulenți artificiali.


Suma aferentă fiecărui voucher nu este mare, 1$/zi pentru fiecare membru al familiei înscris în program, şi rețeta se poate reînnoi lunar. Proiectul este finanțat de organizația non – guvernamentală  „Wholesome Wave” din fonduri private.

În cadrul programului sunt disponibile şi cursuri de gătit sănătos, dar şi programe de exerciții fizice, încercându-se implicarea tuturor membrilor familiei, nu doar a celui care se confruntă cu o problemă de sănătate.

Programul a fost lansat în câteva state din SUA încă din anul 2010 şi a inclus peste 1000 de persoane din 8 state americane, existând pacienți care au reuşit să slăbească în decurs de câteva luni chiar şi 20 de kilograme.

Ideea promovată este pe cât de salutară pe atât de simplă: alimentația sănătoasă poate preveni şi trata bolile civilizației moderne evitând utlizarea excesivă a medicamentelor şi implicând activ pacientul în cadrul „tratamentului”.

Etichete articol:
fructe si legumerețete
Articolul anterior
Cacao contra declinului cognitiv
Articolul următor
Burgeri vs salate în restaurantele fast food

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: