Nutriție

Pericolul ascuns din băuturile alcoolice

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
alcooldeshidratareNutriție

Perioada verii reprezintă prin excelență sezonul vacanțelor. Şi pentru că Asia şi Europa reprezintă două destinații cu succes la public, cercetătorii britanici ne pun în gardă cu privire la băturile consumate. Atenția se îndreaptă cu precăderile către băuturile alcoolice ieftine, de altfel cele mai consumate, care însă pot conține un ingredient toxic numit metanol.

Metanolul este un alcool incolor și inflamabil, utilizat în special ca dizolvant în procesul de fabricare al formaldehidei şi care în cantitate mică poate provoca orbirea şi chiar moartea. Metanolul nu poate fi depistat prin simpla degustare a băuturii, însă prețul prea mic poate fi un indiciu al prezenței acestuia în băutura respectivă.

Metanolul se găseşte nu doar în produsele alcoolice ieftine, dar şi în produsele contrafăcute, presa britanică relatând cazul unei femei în vârstă de 23 ani care după consumarea unui punch cu gin a decedat datorită prezenței metanolului în bătură. Deşi băuturile alcoolice sunt apreciate în perioada verii pentru efectul răcoritor, acestea duc la deshidratare prin blocarea eliberării de vasopresină (hormon care scade eliminarea apei de la nivel renal), urina fiind astfel mai diluată şi în cantitate crescută.

Medicii ne sfătuiesc să consumăm sucuri naturale de fructe, ceaiuri aromate şi în primul rând apa, lichidul esențial pentru orice organism viu!

Etichete articol:
alcooldeshidratareNutriție
Articolul anterior
Burgeri vs salate în restaurantele fast food
Articolul următor
Când mănânci de la emoții

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: