Pastila cea bună, Sănătate, Video

Cum creștem speranța de viață? – VIDEO

Autor:

Susținuți de guverne și companii, academicieni și investitori din cadrul unei industrii care valorează peste 110 miliarde de dolari, oamenii de știință încearcă de zeci de ani să valorifice puterea genomicii și a inteligenței artificiale pentru a găsi o cale de a preveni procesul de îmbătrânire. Cu toate acestea, nemurirea și oprirea bătrâneții sunt aspirații de neatins încă.

Vezi toate articolele despre:
colagenfrumusețeîmbătrânireresveratrolvitamina E

Voi trece în revistă însă pentru voi, pentru mine și pentru toți prietenii care vor primi pastila cea  bună, ca pe un hap binefăcător de cunoaștere, câteva recomandări de susținere a longevității.

1. Permite-ți să-ți fie foame!

Există o mulțime de dovezi care susțin că postul se transformă în longevitate. Nu mânca trei mese mari pe zi și nu gusta între ele. Cred că trebuie revizuită vechea idee de a avea mereu mâncare în preajmă și de a nu-ți fi foame.

2. Mișcă-te!

Nu sta pe scaun toată ziua. Evita un birou permanent, dacă poti. Mergi la plimbări și chiar abordează un antrenament HIIT, dacă poți. A face exerciții fizice înseamnă a-ți păstra mușchii la locul lor.

3. Dormi suficient!

Somnul afectează toate aspectele sănătății și are efecte uriașe asupra îmbătrânirii. Este vital. Țintește să dormi cel puțin șapte ore pe noapte!

4. Ai o atitudine mentală calmă!

O parte din asta presupune să ai un scop în viață. Celălalt este să ai un partener, prieteni și familie care să aibă grijă și să aducă iubire în jurul tău. Acest lucru îți va reduce cu siguranță „cantitatea“ de stres. Te va ajuta să te odihnești și îți va face plăcută fiecare zi.

Stresul cronic este o adevărată problemă pentru îmbătrânire. Poate scurta rapid capetele cromozomului, telomerii. Știm, în principal, din studiile efectuate pe șoareci în laborator că, dacă se manipulează creierul șoarecelui pentru a avea mai multe inflamații, acesta va îmbătrâni prematur și invers – dacă se reduce inflamația din creier, acesta poate trăi mai mult.

5. Concentrează-te pe alimentele potrivite!

Orice tip de zahăr este rău. Încearcă să nu mănânci prea mulți carbohidrați procesați. Menținerea nivelului de zahăr din sânge la un nivel constant, nu prea ridicat, este în mod clar important. Evită excesul de grăsime corporală. Încearcă să te concentrezi asupra alimentelor proaspete, în principal pe bază de plante – este calea de urmat pentru longevitate.

6. Ia suplimente anti-îmbătrânire!

Dintre toate categoriile de macronutrienți indispensabili, familia de proteine numită SIRTUINE este cea mai interesantă. Sirtuinele produc enzime care protejează corpul. Ele trimit trupele să repare ADN-ul și să scape de proteinele proaste care s-au acumulat. Conform studiilor efectuate în vitro, s-a demonstrat că acestea au efect de reducere a inflamației în organism, încetinesc procesul de autodistrugere programată genetic a celulelor mature (apoptoza) și ajută la mobilizarea organismului să „recruteze“ mai ușor depozitele de grăsime pentru a le folosi ca primă sursă energetică. Iar noi asta ne dorim când vrem să pierdem în greutate, dar și pentru o viață lungă și sănătoasă.

Recomandarea mea este: Resveratrol cu seleniu – un supliment alimentar, recomandat pentru prevenirea îmbătrânirii precoce, pentru susținerea circulației sangvine și menținerea sănătății vaselor sangvine și a integrității capilarelor. Principalul ingredient este extractul din semințe și cojițe de struguri, cu un conținut de 50% resveratrol.

Adaug SuperOxid Dismutază și colagen pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor, întrucât o piele lipsită de fermitate, deshidratată și brăzdată de riduri este incompatibilă cu tinerețea. Enzima antioxidantă care revitalizează celulele are puterea de a neutraliza cei mai periculoși radicali liberi responsabili de îmbătrânirea precoce.

Ultima din această recomandare este Vitamina E. Vitamina E naturală este implicată în sistemele muscular, nervos și glandular, precum și în procesul de îmbătrânire.

Etichete articol:
colagenfrumusețeîmbătrânireresveratrolvitamina E
Articolul anterior
Analizele de sânge sunt „bune“, dar tu te simți rău? – VIDEO
Articolul următor
Chiar trebuie să fii mai alcalin? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Pastila cea bunăSănătateVideo