Sănătate, Sănătate integrativă, Video

Și tu ai probleme digestive în vacanță? – Video

Autor:

Bine te-am găsit! Sunt Raluca Schachter și azi voi vorbi despre indigestia și toxiinfecția alimentară. Acestea sunt afecțiuni care pot apărea atât la persoane sănătoase, dar în special la cele care au deja un număr de disfuncții la nivel gastrointestinal și sunt astfel mai predispuse, mai ales atunci când schimbă mediul, cum ar fi în călătorii.

Vezi toate articolele despre:
digestieenzime digestiveLiverHelpmicrobiomprobiotice

Cu toate acestea, există câteva acțiuni care se pot întreprinde, pentru a diminua veșnicele neplăceri digestive.

Plantele amare, tonice digestive

Extractele din plante denumite „bitter“ sunt tonice digestive pline de minerale și au rolul de a îmbunătăți digestia și asimilarea grăsimilor și a stimula producția de enzime, bilă și acid gastric. Sunt și un foarte bun remediu pentru calmarea crampelor și stărilor de vomă. Luate cu 20 minute înainte de masă te pot feri de multe neplăceri digestive care pot să apară. Totodată, acestea reduc poftele de dulce, balonarea, arsurile, constipația, stările de vomă, echilibrează apetitul, oferă sprijin pentru funcțiile ficatului și fierei. Produsul LiverHelp de la Zenyth este de asemenea foarte indicat în astfel de situații.

Nicio zi fără enzime digestive!

Printre numeroasele funcții, enzimele asigură digerarea alimentelor la o dimensiune care să permită absorbția în sânge și contribuie la stocarea nutrienților în ficat și mușchi.

Multe alimente crude conțin enzime, dar acestea pot fi luate în mod terapeutic și sub formă de supliment. Enzimele DigestHelp de la Zenyth au atât enzime de calitate, cât și alți nutrienți benefici pentru digestie.

Cum intervin probioticele în digestie și tranzit?

Probioticele sub formă de supliment sunt necesare pentru o flora intestinală echilibrată, o bună digestie și eliminare, cât și pentru protecția intestinală împotriva patogenilor. Acestea sunt necesare atât în cazul constipației, cât și al diareei și în toate situațiile în care sunt prezente simptomele digestive. Calitatea probioticelor este foarte importantă și poate face o mare diferență. Alimentele fermentate, cum sunt murăturile, sunt de asemenea o sursă bogată de probiotice.

De ce să iei un supliment cu betaină?

Suplimentul Betaine HCl de la Zenyth este sursă de acid clorhidric și pepsină și contribuie la asigurarea unei digestii sănătoase prin reglarea acidității gastrice și a motilității gastrointestinale. Este de asemenea important pentru sterilizarea mâncării și distrugerea bacteriilor patogene,  digestia proteinelor, absorbția mineralelor.

Glutamina este un aminoacid care ajută la repararea tractului digestiv și este benefic în cazurile în care există diaree. Este disponibil sub formă de supliment și, de asemenea, în mod natural, în supa de oase.

Când apelezi la antimicrobiene naturale?

Dacă totuși s-a produs o infecție gastrointestinală, antimicrobienele naturale, cum ar fi uleiul de oregano (consumat pe perioade scurte), goldenseal, berberina și ghimbirul proaspăt sunt foarte potente.

Cărbunele medicinal, cum ar fi cel de la firma Zenyth, bentonita și psyllium sunt suplimente necesare în situațiile în care există o indigestie sau o infecție gastrointestinală acută și au rolul de a facilita eliminarea toxinelor din tractul intestinal. Se recomandă consumul cărbunelui medicinal doar temporar, pentru că interferează cu absorbția nutrienților, cât și cu anumite medicamente. Se poate lua la distanță de 90 de minute de mese, alte suplimente și medicamente.

Nu uita să te hidratezi!

Este esential să stai hidratat în aceste situații, deci apă filtrată, ceaiuri, supă de oase, când se poate tolera, sunt de bază în acest sens. Multe persoane nu mai au apetit, dar alimente precum banane, orez, mere coapte sunt de obicei bine tolerate în această perioadă de infecție. Trebuie evitate zaharurile procesate, lactatele, alcoolul, cofeina, alimentele acide și prea grase.

Sper că aceste informații îți vor fi de folos. Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
digestieenzime digestiveLiverHelpmicrobiomprobiotice
Articolul anterior
Alimentația și starea emoțională – Video
Articolul următor
Putem opri îmbătrânirea pielii? – Video
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateSănătate integrativăVideo