Psihologie, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Boli care se acutizează iarna: anxietatea și depresia

Autor:

Iarna, în ciuda multiplelor zile de sărbătoare pe care le găzduiește, este și perioada responsabilă de creșterea numărului de cazuri de depresie și anxietate. Sărbătorile de iarnă sunt unele dintre. Care este explicația? Sunt oscilațiile de temperatură cele responsabile? Joacă un rol schimbarea alimentației și poate excesul de alcool? Este poate presiunea socială, familială prea mare și prea greu de dus? Lipsa timpului petrecut în natură are și ea un cuvânt de spus? Ce remedii naturale avem la dispoziție pentru depresie și anxietate?

Vezi toate articolele despre:
anxietatedepresieplante adaptogenestres

Despre ce duce la agravarea depresiei și anxietății pe perioada iernii, vorbim cu dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate.

Ce trebuie să știm?

  • Orice schimbare externă își pune amprenta, prin sistemul neuro-hormonal, și asupra psihicului nostru. Cei mai afectați de schimbări sunt cei care au tulburări psihice preexistente: depresie, atacuri de panică, tulburări anxioase.
  • Contextul generat de pandemie a adus un plus de presiune la nivelul psihicului și putem vedea chiar anumite somatizări asociate cu anxietatea: tulburări digestive, presiunea la nivelul gâtului, dureri de cap etc. Depresia aduce, la rândul ei, tulburări de memorie, de apetit, modificări comportamentale.
  • Stilul de viață este din nou principala cheie care ne menține în echilibru în ciuda schimbărilor mediului. Odihna este un imperativ, independent de starea psihică sau de perioada anului.
  • Plantele adaptogene sunt un bun remediu pentru scăderea hormonilor de stres. Rhodiola ajută în accentuarea stărilor de energie, în timp ce Ashwagandha KSM-66 aduce liniștire și reglarea stărilor de apatie specifice hipotiroidiei.
  • Pentru un efect mai amplu, se poate merge pe un complex de plante adaptogene, așa cum este Stress Help, un produs complex care reglează relația cu mediul și ne ajută să gestionăm mai bine schimbările emoționale sau exterioare.

Aflați mai multe despre remediile naturale care ne ajută să ne menține un tonus bun și, implicit, o imunitate bună, ascultând întregul material video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
anxietatedepresieplante adaptogenestres
Articolul anterior
Dependența de picăturile nazale. Ce putem face?
Articolul următor
Homeopatia și pandemia în România
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
PsihologieTrăiește sănătos cu SimonaVideo