Medicină funcțională, Sănătate integrativă, Video

Analizele de sânge sunt „bune“, dar tu te simți rău? – VIDEO

Autor:

Bine te-am găsit! Sunt Raluca Schachter și azi voi vorbi despre analizele de sânge pe care probabil le-ai efectuat și tu, cel puțin o dată în viață! Aproape de fiecare dată am auzit de la cei cu care am lucrat că analizele de sânge „au ieșit bine“, că doctorul le-a spus că nu au nici o afecțiune, dar cu toate acestea, persoanele respective se simțeau rău. Oare de ce?

Vezi toate articolele despre:
analizecolesterolglicemiemedicină funcționalăvideo

Descoperirea cauzelor bolilor, o muncă de detectiv

Din perspectiva medicinei funcționale și integrative, rezolvarea reală a afecțiunilor se face printr-o muncă de detectiv, în care nu numai că ai descoperit cauzele simptomelor tale negative, dar știi și cum să le elimini într-un mod eficient, natural și neinvaziv. Această metodă de interpretare funcțională a analizei de sânge nu se utilizează pentru a diagnostica și/sau trata, ci pentru a detecta tendințe, dezechilibre, deficiențe, congestii, infecții și inflamații și a găsi cu ajutorul altor teste complementare cea mai potrivită și personalizată soluție de redobândire a sănătății și echilibrului biochimic pentru tine.

Direcțiile medicinei funcționale în interpretarea analizelor

Din punct de vedere funcțional, există trei arii de bază care influențează aproape tot în organism: hidratare și echilibrul electroliților, digestie și asimilare, eliminare și detoxifiere. Din perspectivă funcțională se analizează valorile optime ale fiecărui marker, se analizează până la 80 de corelații între markeri și tiparele existente. Această analiză a tiparelor permite detectarea dezechilibrelor fiziologice și deficiențelor nutriționale cu mare precizie și claritate, cu mult înainte să se instaleze o afecțiune și să primești un diagnostic.

De ce nu este suficientă doar măsurarea glicemiei?

Voi oferi acum doar două exemple care pot confirma și mai mult utilitatea acestei interpretări a analizei de sânge: Primul se referă la starea glicemică.

Analizele de rutină nu conțin decât măsurarea glicemiei, un marker destul de instabil, de altfel. Dar izolând doar glucoza, fără să se ia în considerare și alți factori foarte importanți pentru metabolismul glucozei, cum ar fi insulina, LDH și hemoglobina glicată, se riscă neidentificarea stării reale a organismului. Gama de referință a laboratorului pentru insulină este între 2 și 24! Deci, o persoană cu o valoare 22 a insulinei este considerată în limite normale! În realitate, această valoare, corelată și cu alte valori din analiza de sânge, determină clar rezistența la insulină și/sau o persoană care se îndreaptă cu pași foarte siguri și rapizi către diabet. Nu e de mirare că multe persoane sunt în faza de pre-diabet sau au deja diabet, fără să știe.

De ce este colesterolul mărit?

Al doilea exemplu se referă la valorile colesterolului. În prezent, mulți experți recomandă remedii sintetice sau naturale pentru valori ridicate ale colesterolului. De la statine la niacină, usturoi, ulei de pește, boabe de muștar și chiar veganism, se recomandă o varietate de remedii, până când vei ajunge să-l nimerești cumva pe cel potrivit… Un fel de ruletă rusească.

Cu toate acestea, nimeni nu se întreabă de ce este colesterolul mărit? Nu, nu este vorba despre consumul cărnii sau al grăsimilor saturate! Dar despre acest subiect, la o dată următoare…

Valoarea totală a colesterolului nu spune mai nimic!

Revenind, valoarea totală a colesterolului nu spune mai nimic. Raportul LDL/HDL, trigliceridele, glucoza, markerii inflamatori (proteina C-reactivă, homocisteina), activitatea electroliților, markerii legați de activitatea ficatului, a glandelor suprarenale, tiroidei și markerii inflamatori ai sistemului digestiv trebuie toți analizați pentru a putea obține o viziune completă și a înțelege ce se întâmplă cu adevărat în organism, în profunzime. Dacă nu se efectuează și aceste analize, abia dacă vei obține o investigație clinică superficială, incompletă, dar și ineficientă.

În încheiere, aș dori să adaug că informațiile obținute de la laboratoare și în urma analizei simptomelor trebuie să fie utilizate în programe nutriționale și strategii personalizate. Este incorect să presupunem că fiecare are nevoie de același remediu, pentru că există factori infiniți care determină individualitatea biochimică a fiecăruia dintre noi.

Sper ca aceste informații să-ți fie de folos! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
analizecolesterolglicemiemedicină funcționalăvideo
Articolul anterior
Când imunitatea e prea mare – VIDEO
Articolul următor
Cum creștem speranța de viață? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăSănătate integrativăVideo