Sănătate integrativă, Video

Cum rezolvi candidozele eficient și pe termen lung? – VIDEO

Autor:

Bine te-am găsit, sunt Raluca Schachter și azi vom vorbi despre o afecțiune destul de supărătoare și în multe cazuri greu de eradicat: candidoza.

Vezi toate articolele despre:
candidacandidozăimunitatevideo

De ce sunt infecțiile cu Candida albicans atât de greu de eradicat? Pentru că niciodată nu va exista o alimentație sau abordare nutrițională a unei probleme de sănătate care să funcționeze pentru toată lumea! La fel ca și în cazul multor altor afecțiuni, abordările unidirecționale care sunt menite să suprime simptomele, fără să găsească cauza reală a acestora, sunt de fiecare dată sortite eșecului. Așadar, Candida, o ciupercă oportunistă, nu este de fapt problema principală, ci inabilitatea organismului de a controla problema.

Ce sunt infecțiile cu Candida și cum se manifestă?

Candida albicans este o ciupercă. Trăiește în cavitatea bucală, în gât, intestine și tractul genito-urinar al celor mai mulți oameni și este considerată de obicei ca fiind o parte normală a florei intestinale. Dar când sistemul imunitar este slăbit, acest organism ia forme patogene, transformându-se. Este un organism oportunist, care atunci când i se acordă oportunitatea va începe să colonizeze toate țesuturile organismului. Poate cauza infecții locale și sistemice, alergii și chiar afecțiuni autoimune, cum ar fi boala celiacă sau Crohn.

Candida se află în strânsă legătură cu starea sistemului imunitar și, dacă afecțiunea nu este abordată în mod corespunzător, se poate întinde către toate părțile corpului, cauzând o multitudine de simptome. În plus, 79 de toxine produse de Candida sunt eliberate de către aceasta în organism, punând o și mai mare povară asupra sistemului imunitar deja slăbit.

Factorii principali care contribuie la infecțiile cu Candida

Factorii cheie care determină un dezechilibru în organism și care oferă astfel posibilitatea Candidei să devină patogenă sunt:

  • Acestea distrug flora bacteriană benefică, care în mod normal ține Candida sub control.
  • Steroizii, medicamentele imunosupresive (cum este cortizonul care tratează probleme alergice severe prin paralizarea abilității sistemului imunitar de a reacționa).
  • Sarcina și pilulele contraceptive (care deranjează echilibrul hormonal al corpului).
  • Dietele procesate bogate în carbohidrați rafinați și zahăr, drojdie și mucegaiuri, cât și consumul extrem de alimente fermentate.
  • Multiple dezechilibre nutriționale.
  • Sistem digestiv disfuncțional și disbioza intestinală. 70% din sistemul imunitar se regăsește în intestine!

De ce recidivează candidoza?

Când vindecarea se limitează doar la eradicarea infecției și distrugerea Candidei, după ce se oprește tratamentul antifungic și dieta „anti-candida“, infecția și simptomele negative apar din nou.

Te invit la acest exercițiu de logică:

  • Dacă persoane diferite au cerințe nutriționale diferite;
  • Dacă sistemul imunitar este foarte dependent de un echilibru biochimic adecvat pentru a funcționa eficient;
  • Dacă sistemul imunitar este menit să mențină Candida sub control și
  • Candidoza recidivează când se oprește tratamentul antifungic…
  • …atunci este evident că alimentația și tratamentul care se urmează sunt necorespunzătoare pentru funcționarea eficientă a sistemului imunitar, lucru care duce la  eșecul organismului în a controla Candida patogenă.

Orice „dietă sau remediu anti-Candida“ este că orice altă dietă sau remediu universal ineficient, care presupune că suntem toți la fel!

Singura soluție reală și finală este restabilirea eficienței sistemului imunitar, lucru care poate fi realizat doar prin îndeplinirea cerințelor nutriționale individuale ale fiecărui individ în parte. Concomitent poți adauga anumite suplimente cu rol de întărire a imunității, cum ar fi ciupercile medicinale (ganoderma), astragalus, colostru, pro și prebiotice.

Soluții

După ce te-ai asigurat că urmezi o alimentație potrivită metabolismului tău, poți elimina  alimentele care stimulează în mod direct dezvoltarea candidozei în corp:

  • Îndulcitori artificiali și naturali, inclusiv dextroză, fructoză, maltoză, zahăr, miere, melasă, etc., cât și sucuri de fructe și chiar fructele dulci.
  • Mucegaiuri și alimente fermentate (inclusiv brânză fermentată, smântână, lapte acru, oțet, ciuperci).
  • Produse cu drojdie (bere, vin, pâine cu drojdie, drojdie nutrițională).

Sunt multe substanțe naturale cu rol antifungic care s-au dovedit foarte eficiente în eradicarea Candidei. Propolisul crud, acidul caprilic, uleiul de oregano, berberina, monolaurina sunt doar câteva dintre cele mai uzuale substanțe care se folosesc în programele antifungice. În infecțiile cronice și greu de eradicat trebuie luate în considerare măsuri mai complexe, cum ar fi distrugerea biofilmului cu ajutorul unor enzime specifice.

De asemenea, alți factori foarte importanți de luat în considerare când se dorește eradicarea unei infecții cronice sunt: toxicitatea cu metale grele, co-infecțiile parazitare și bacteriene, permeabilitatea intestinală, reactivitățile alimentare și dezechilibrele hormonale.

Infecțiile cu Candida sunt până la urmă un simptom ca oricare altul, transmis de către corpul nostru ca un „semnal“ de avertizare că există o serie de dezechilibre biochimice mai serioase în corp și un sistem imunitar slăbit, care trebuie abordate ca atare.

Sper ca aceste informații să-ți fie de folos pentru a te ajuta să acționezi corect pentru a elimina o dată pentru totdeauna candidozele! Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
candidacandidozăimunitatevideo
Articolul anterior
Dureri care ascund afecțiuni ortopedice – VIDEO
Articolul următor
Mic ghid de prevenție a infecțiilor virale – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Sănătate integrativăVideo