Sănătate integrativă, Video

Probleme de colecist (vezică biliară)? Iată ce trebuie să știi! – VIDEO

Autor:

Bine te-am găsit, sunt Raluca Schachter și azi voi vorbi despre vezica biliară – un organ extrem de important pentru sănătatea gastrointestinală și care prezintă deseori disfuncții la un mare număr de persoane.

Vezi toate articolele despre:
bilăcolecistcurcuminăRaluca Schachtersilimarinăvideo

Un număr impresionant de persoane au suferit de dureri ale colecistului (vezică biliară), care au rezultat în multe cazuri în operație pentru extirparea organului. Acest lucru însă nu rezolvă problema, doar suprimă simptomele durerii. Organismul va trebui să compenseze pentru pierderea funcțiilor unui organ important și, în primul rând, necesar. Din fericire, există multe soluții naturale și non-invazive de rezolvare a simptomelor negative și de rezolvare a cauzelor care au dus la un colecist disfuncțional.

Care este rolul colecistului?

Colecistul, situat lângă ficat, are rolul de a depozita bilă secretată de ficat. Este necesar pentru emulsificarea grăsimilor din alimentație, acționând ca un „degresant”. Fără producția și utilizarea adecvată a bilei, vor fi probleme cu digerarea grăsimilor și a vitaminelor solubile în grăsimi – A, D, E, K.

Rolul ficatului este de a metaboliza și dezactiva toxinele, iar bila leagă aceste toxine și le transmite prin tractul digestiv în scaun. Bila contribuie, de asemenea, la acțiunea peristaltică a intestinelor, care conduce materia fecală pentru eliminare.

În mod normal, intestinul subțire nu trebuie să conțină  bacterii și acest lucru se datorează parțial prezenței sărurilor biliare. Sărurile sunt un agent natural de conservare care reduc fermentația bacteriană. Deci are și rolul de modulator al microbiomului intestinal.

Bila este necesară pentru a descompune acizii grași pentru un metabolism bun al grăsimilor. Metabolismul slab al grăsimilor va cauza instabilitatea zahărului din sânge.

Simptome asociate cu fluxul biliar încetinit

Câteva dintre simptomele clasice care apar atunci când colecistul este disfuncțional sunt: dureri în partea dreaptă, sub coaste, stări de greață, scaun cu aspect unsuros, durere între omoplați, balonare, gaze excesive, mâncărimi ale pielii, migrene, gust amar în gură, piele uscată, nas care curge continuu. Dacă colecistul este plin cu bilă și colesterol și un nivel scăzut de fosfolipide și săruri biliare, atunci se formează o substanță vâscoasă și stagnantă și care ulterior se poate transforma în pietre la colecist sau calculi biliari.

De asemenea, producția insuficientă de bilă poate duce la o fermentație bacteriană crescută și la suprapopularea cu bacterii în intestinul subțire, infecții cu Candida sau paraziți.

Dacă fluxul biliar este obstrucționat din orice motiv, se pot manifesta o serie de complicații, inclusiv:

  • Creștere în greutate
  • Energie slabă
  • Instabilitate emoțională
  • Complicații digestive
  • Fibromialgie
  • Afecțiuni inflamatorii ale pielii (acnee, eczeme, erupții cutanate)
  • Sensibilitate chimică (din cauza acumulării toxice)

Cum poți rezolva disfuncția colecistului și cum poți salva colecistul de la operație?

În primul rând, fă o analiză de sânge și obține o interpretare funcțională a acesteia pentru a determina starea reală a fierei și ficatului. Pentru aceasta trebuie analizate funcțional nivelul transaminazelor, al markerului GGT, al fosfatazei alcaline și al bilirubinei. Odată ce ai detectat disfuncția, poți întreprinde mai multe acțiuni pentru corectare: alimentație corectă pentru tipul de metabolism, eliminarea alimentelor alergene (alimente procesate, gluten, lactate industriale, zahăr etc.), suplimentarea cu enzime digestive, pro și prebiotice, bitter digestiv și nutrienți specifici care contribuie la sănătatea ficatului și colecistului. Sunt toate esențiale și foarte eficiente în combaterea problemelor de colecist.

Suplimente și alimente care determină funcția corespunzătoare a colecistului sunt: oțetul de mere nefiltrat, ceaiul verde, ghimbirul, curcuminalecitină, taurină, inositol, păpădia, silimarina, anghinarea, pătrunjelul, ridichile și sfecla.

Iar dacă nu mai ai colecist este esențial să consumi cu fiecare masă principală un substituent al sărurilor biliare, cum ar fi extractul din bilă bovină.

Contrar credinței comune, grăsimile nu trebuie demonizate și nici evitate în momentul în care nu mai ai colecist sau ai dureri. Grăsimile sunt necesare pentru creier, ochi, sistemul nervos central, hormoni, integritate celulară. Așadar, soluția este să lucrezi la capacitatea organismului de a digera variantele sănătoase, prin suplimente și alimentație corectă. Unul din uleiurile benefice, mai ales în această situație, este uleiul de cocos, pentru că nu necesită săruri biliare pentru absorbție și este rapid absorbit în partea superioară a intestinului subțire, fiind apoi transportat direct către ficat prin vena portă. Este de asemenea un ulei cu multe beneficii terapeutice și care contribuie la sănătatea sistemului digestiv și imunitar.

Am încredere că aceste informații îți vor fi  de folos și te vor ajuta să asiguri o funcție corespunzătoare a colecistului, fără dureri, stări de rău și fără operație!

Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
bilăcolecistcurcuminăRaluca Schachtersilimarinăvideo
Articolul anterior
Corectarea posturii, eliminarea durerilor – VIDEO
Articolul următor
De ce plâng copiii? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Sănătate integrativăVideo