Sănătate

Ce este și cum poți preveni infecția cu HPV?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Orice părinte face totul ca să-și protejeze copilul. Și cu siguranță ar face orice ca să știe că acesta nu va dezvolta o formă de cancer la un moment dat, în viața lui de adult. Știai că infecția cu HPV (Human papillomavirus) poate provoca nu mai puțin de 4 tipuri de cancer (cancer de col uterin, cancer vaginal, cancer vulvar, cancer anal)? Iar în privința cancerului de col uterin este responsabilă de peste 90% din cazuri.

Vezi toate articolele despre:
cancercopiiHPV

Human papillomavirus (HPV) este un virus prezent atât la femei, cât și la bărbați. Sunt peste 100 de tipuri de HPV, iar 40 dintre ele pot infecta zona genitală. În cele mai multe cazuri, virusul nu produce simptome și se elimină de la sine. Uneori însă, el poate persista și cauza diverse tipuri de cancer sau alte boli grave.

Din păcate, infecția cu HPV nu poate fi tratată, dar există soluții pentru prevenirea ei. Iar acestea se aplică încă din copilărie. Despre ele și despre ce pot face părinții pentru protejarea copiilor va fi vorba la webinarul din 5 martie, organizat de Societatea Părinților Informați, a cărui temă este „Ce este și cum poți preveni infecția cu HPV“.

Participarea este gratuită. Tot ce ai de făcut este să completezi formularul de pe site pentru a primi link-ul de acces: https://www.societateaparintilor.ro/ce-este-si-cum-poti-preveni-infectia-cu-hpv.

Etichete articol:
cancercopiiHPV
Articolul anterior
Cum identificăm alergiile alimentare la copii?
Articolul următor
Inițiative de susținere a femeilor cu cancere genito-mamare

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: