Luana Show, Sănătate, Video

Pacientul plimbat pe la mai mulți medici – VIDEO

Autor:

În momentul în care ne confruntăm cu o problemă de sănătate este recomandat să consultăm un medic. Este foarte important să știm, însă, cărui medic trebuie să ne adresăm pentru a câștiga timp și a evita să facem drumuri inutile de la un specialist la altul. Un astfel de medic este cel specializat pe medicină internă, care are o experință suficient de cuprinzătoare pentru a ne putea redirecționa către specialistul de care avem cu adevărat nevoie.

Vezi toate articolele despre:
analizeleziuni cutanatepacientvideo

Invitata Luanei din această ediție la Hello Sănătate TV este dr. Cristina Plăișanu, medic specialist medicină internă, care ne spune mai multe despre cum putem reduce numărul medicilor la care mergem atunci când ne confruntăm cu o problemă de sănătate.

Ce poate include medicina internă?

Medicina internă este o specialitate foarte vastă, iar pacienții se pot prezenta aici cu orice fel de problemă și vor fi redirecționați către o anumită specialitate, în funcție de problemele indicate sau descoperite în urma consultului și a analizelor de laborator efectuate.

În timpul gărzilor din spitale, oamenii se prezintă cu o diversitate de probleme, precum alergii, erupții cutanate, ale căror cauze nu se încadrează neapărat în spectrul dermatologului. Este foarte important ca, indiferent de simptome, pacientul să se adreseze medicului specialist, dar înainte se poate veni la internist pentru un set de analize care vor stabili cu exactitate cauza și pasul următor spre vindecare.

Importanța analizelor de laborator

Recomandarea medicului este să nu se neglijeze analizele de laborator pentru stabilirea cauzelor leziunilor cutanate. Aplicarea cremelor dermatologice, fără efectuarea analizelor, s-ar putea să nu ne ajute, netratând cauza reală a problemei. Printre cauzele unor leziuni apărute la nivelul pielii pot fi afecțiuni hepatice nedepistate, cauze bacteriene, parazitare, lista medicamentelor din schema de tratament a pacientului. Sunt situații în care, prin creșterea bilirubinei, o enzimă hepatică, pot părea pruritul și leziuni, motiv pentru care ar trebui să se caute cauza, înainte de tratamentul aplicat cutanat. De asemenea, apariția leziunilor pe piele poate fi cauzată de scăderea trombocitelor din sânge. Toate aceste aspecte luate în calcul pot fi integrate într-un diagnostic care poate fi stabilit de către un medic cu o experiență vastă, de aceea este recomandat medicul internist.

Interferența diferitelor afecțiuni cu medicina internă

În cazul femeilor, infecțiile urinare sunt mult mai frecvente și, de obicei, reapar. Recurența acestora poate avea multiple cauze care pot fi verificate de către internist. Femeile au uretra mult mai scurtă, motiv pentru care germenii ajung mult mai ușor în uretră și vezică, dar trebuie investigate și alte cauze. O cauză poate fi consumul băuturilor acidulate care conțin foarte mult zahăr și care ne deshidratează. Igiena intimă este, de asemenea, deosebit de importantă, precum și materialele din care este făcută lenjeria intimă care este purtată. Totodată, trebuie luat în calcul că usturimile din timpul urinării pot semnala și un proces inflamtor, nu neapărat o infecție. Pentru a stabili cauzele se poate face o urocultură, iar dacă aceste cistite sunt frecvente, se face o investigație suplimentară de către urolog, numită cistoscopie. Benefice și naturale în tratarea acestor probleme sunt extractul de merișor, echinacea și ceaiurile antioxidante.

Subiecte abordate

Urmărind emisiunea, puteți afla cui ne putem adresa dacă apar diferite probleme de sănătate, ce investigații se fac în cabinetele de medicină internă și cum ajută acestea ca punct de pornire în tratarea unei boli. De asemenea, puteți afla cât de importante sunt analizele de laborator și nu administrarea de remedii regăsite pe internet, ce pot ascunde chiar și cele mai banale probleme, precum petele cutanate sau eczemele.

Întreaga emisiune este disponibilă în linkul afla la începutul acestui artiol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
analizeleziuni cutanatepacientvideo
Articolul anterior
Infecțiile urinare în anotimpul rece. Remedii naturale – VIDEO
Articolul următor
Cele mai noi informații despre tulpina Omicron – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowSănătateVideo