Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Remedii naturale care ne scapă de răgușeală

Autor:
Vezi toate articolele despre:
laringitărăgușealărețetesfaturivideovitamina C

Bun găsit, dragii mei! Astăzi vom vorbi despre remediile naturale care vă scapă de răgușeală.

V-ați trezit cu vocea răgușită, dureri în gât și tuse uscată? Știați că gargara cu apă sărată, folosită din vremea bunicilor noștri, vă poate scăpa de aceste suferințe? Puține remedii sunt atât de simple și de eficiente ca apa cu sare. O baie cu sare îți ia răceala cu mâna, spunea bunica. Știa sigur că funcționează, deși nu cunoștea explicația. Ei bine, totul se datorează mediului sărat, neprielnic virusurilor și bacteriilor. Gândiți-vă de ce în salină este un aer pur? Pentru că, pur și simplu, microbii nu supraviețuiesc și nu se înmulțesc într-un mediu sărat.

Revenind la gargara cu apă sărată, este important de precizat că trebuie să folosiți întotdeauna sare grunjoasă, de mare sau de ocnă, nerafinată și fără adaos de E-uri. Iată cum procedați. Dizolvați o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și faceți gargară cu soluția salină de trei ori consecutiv. Repetați procedura de câteva ori pe zi, ultima dată fiind înainte de culcare, după care nu mai beți și nu mai mâncați nimic.

Un alt remediu natural pentru laringită se prepară din oțet de cidru de mere și o linguriță de piper Cayenne, într-un pahar cu apă călduță. Faceți gargară cu acest preparat de 3 ori pe zi. Oțetul din cidru de mere are proprietatea de a neutraliza bacteriile din gât, în timp ce piperul de Cayenne calmează inflamația la nivelul corzilor vocale.

Tot sub formă de gargară puteți utiliza un balsam binefăcător pentru gât, preparat dintr-o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, suc de lămâie, amestecate în apă călduță. Omogenizați bine amestecul și folosiți-l pentru gargară dimineața și seara. După gargară, puteți înghiți preparatul. Chiar e bine să faceți acest lucru, fiindcă ingredientele – miere, suc de lămâie, uleiul de măsline – ajută la creșterea imunității.

Recomandări avizate vin și din partea renumitului academician Ovidiu Bojor, autorul unor lucrări de referință în domeniul fitoterapiei. Specialistul recomandă preparatele pe bază de extract din frunze de măslin, pentru acțiunea lor antivirală și antibacteriană. Se administrează câte 250 mg de extract standardizat de 4 ori pe zi, chiar de la primele semne de răceală.

Foarte benefice sunt și infuziile din plante. Faceți un amestec în părți egale din isop, lemn-dulce și salvie. Preparați o infuzie dintr-o linguriță de plante la o cană cu apă. Se beau 3 căni pe zi.

Nu trebuie neglijată nici vitamina C, asociată cu bioflavonoide din fructe de pădure, care au acțiune antibacteriană și antiinflamatoare.

Beți cât mai multe lichide călduțe, nu fierbinți, pentru că irită și mai mult corzile vocale. În schimb, evitați zahărul rafinat și produsele lactate, care întrețin inflamația locală.

Atât pentru astăzi. Rămâneți sănătoși și vă așteptăm tot aici la Ziarul de Sănătate cu cele mai bune sfaturi și informații medicale. Pe curând!

Etichete articol:
laringitărăgușealărețetesfaturivideovitamina C
Articolul anterior
Plante care curăță aerul din locuințe
Articolul următor
Supă indiană de morcovi
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo