Sfaturi

Sfatul Florentinei: Când și cum se bea apa?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Apa este vitală și esențială pentru o viață sănătoasă. Dacă pierdem chiar și 5% din apa corporală, începem să ne simțim obosiți, fără vlagă. Dar cum și când e bine să bem apă pentru o absorbție optimă și pentru a ne bucura de toate beneficiile?

Vezi toate articolele despre:
apădigestiefluidehidrataremineraleSfatul Florentinei

Bun găsit! Sunt Florentina de la ZDS și aș vrea să vă întreb un lucru: credeți că beți apă corect?

Indiferent de sezon, corpul nostru are nevoie de apă! Este adevărat că pe timpul verii, când transpirăm mai mult, avem nevoie și de mai multă apă, însă este foarte important CÂND și CUM o bem!

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne recomandă să bem cel puțin 8 pahare de apă pe zi: unul la trezire, unul înainte de culcare și 6 în cursul zilei.

Paharul de apă băut dimineața ajută organele interne să se activeze, iar cel de dinainte de culcare previne deschidratarea din timpul nopții și chiar ne ferește de infarct și AVC. Dacă bem un pahar cu apă cu 30 de minute înainte de a mânca, ne ușurăm digestia, iar un pahar cu apă băut înainte de a intra la duș ne poate ajuta să ne menținem un ritm cardiac sănătos. Dacă obișnuiți să faceți sport, un pahar cu apă înainte de exercițiile fizice vă poate ajuta să vă reglați nivelul de fluide din corp și să aveți mai multă energie.

Cum se bea apa? Încetișor! Dacă beți repede 2-3 pahare cu apă, corpul nu va avea timp să asimileze fluidele necesare și va ieși din corp aproape la fel de repede cum a și intrat, luând cu ea și minerale importante. Dacă în schimb luăm înghițituri mici la intervale scurte de timp, apa este mai ușor de asimilat și abia atunci putem vedea beneficiile hidratării.

Așadar beți apa încet și fără grabă, savurați-o chiar! Dați-i timp să se absoarbă și vă veți putea bucura de un corp sănătos și hidratat!

Etichete articol:
apădigestiefluidehidrataremineraleSfatul Florentinei
Articolul anterior
Sfatul Florentinei: Trebuie spălate hainele noi înainte de a le purta?
Articolul următor
Sfatul Florentinei: Consumați mai puțin zahăr!

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sfaturi

Te-ar putea interesa și: