Sfaturi

Sfatul Florentinei: Dușul fără săpun este sănătos!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Folosiți gel de duș de fiecare dată când faceți baie sau duș? Credeți că este absolut necesar?

Vezi toate articolele despre:
dușgel de dușmicrobiompHpielesăpunSfatul Florentinei

Bună tuturor! Acum că e mai cald afară, nu-i așa că faceți mai des duș? Ar fi bine să știți că nu este necesar să folosiți gelul de duș sau săpunul de fiecare dată, mai ales dacă faceți duș doar ca să vă răcoriți.

Cu cât folosiți mai des gel de duș sau săpun, cu atât riscați să provocați o disbioză la nivelul pielii. Ce înseamnă asta? Produsele de igienă conțin substanțe detergente ce deshidratează și usucă pielea și dezechilibrează pH-ul. Pielea sănătoasă are un pH relativ acid (în jur de 5) și este un mediu prielnic pentru dezvoltarea microbiomului, acele bacterii benefice, iar săpunul are un pH în jur de 10. Prin urmare, dacă folosiți excesiv un săpun alcalinizant și cu atât mai mult unul antibacterian, riscați să stricați echilibrul microbiomului și să aveți probleme cutanate.

Mai mult, o serie de medici dermatologi din Statele Unite ne recomandă să renunțăm la săpun și geluri de duș și să ne spălăm folosind doar apă! Este indicat să folosim săpun înainte să gătim și după ce folosim toaleta, însă spălarea întregului corp zi de zi cu diverși detergenți nu este cel mai sănătos lucru pe care îl putem face, contrar a ceea ce spun reclamele de la TV. Societatea ne învață că un om care miroase a parfum este un om curat, însă v-ați întrebat dacă parfumul care vă rămâne pe piele după duș este sănătos?

Voi cum procedați? Sunt Florentina de la ZDS și ne revedem curând!

Etichete articol:
dușgel de dușmicrobiompHpielesăpunSfatul Florentinei
Articolul anterior
Sfatul Florentinei: Durerea de cap și colonul
Articolul următor
Sfatul Florentinei: Cum ne afectează mâncatul pe fugă?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sfaturi

Te-ar putea interesa și: