Sfaturi

Sfatul Florentinei: Cum ne afectează mâncatul pe fugă?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Sunteți mereu pe fugă, iar când vi se face foame mâncați cât puteți de repede ca să vă întoarceți la treabă? Cum credeți că vă afectează acest obicei?

Vezi toate articolele despre:
alimentedigestieenzime digestivemestecatnutriențiSfatul Florentinei

Nici voi nu ați avut timp astăzi să stați la masă pe îndelete? Sunt Florentina de la ZDS și aș dori să vă întreb dacă știți cât este de important să mestecați bine mâncarea? ESTE FOARTE IMPORTANT!

Mare parte dintre enzimele digestive se produc de fapt în cavitatea bucală, nu în stomac. Așadar, procesul de digestie începe în gură, iar mestecatul alimentelor pentru mai mult timp contribuie la descompunerea și la asimilarea mai facilă a nutrienților. În timp ce mestecăm, enzimele digestive secretate la nivelul gurii încep să descompună moleculele alimentelor, astfel încât corpul să le poată absorbi.

Dacă după fiecare masă vă simțiți prea plini și aveți o senzație de bolovan în stomac, este posibil să înghițiți mâncarea fără să o mestecați îndeajuns. Încercați să mestecați alimentele de două ori mai mult decât o faceți în mod obișnuit! În felul acesta vă puteți și controla dimensiunea porțiilor, vă reduceți numărul de calorii și puteți avea o digestie optimă.

Așadar, nu mâncați pe fugă! Mâncați mai încet și mestecați mai mult alimentele! Ați putea chiar începe să vă bucurați mai mult de gustul mâncării! Pe curând!

Etichete articol:
alimentedigestieenzime digestivemestecatnutriențiSfatul Florentinei
Articolul anterior
Sfatul Florentinei: Dușul fără săpun este sănătos!
Articolul următor
Sfatul Florentinei: Cum ne ajută mișcarea?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sfaturi

Te-ar putea interesa și: