Sfaturi

Sfatul Florentinei: Cum ne ajută mișcarea?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Știați că mișcarea ne poate crește nivelul de energie, îmbunătăți calitatea somnului și chiar memoria? Oamenii activi sunt mai fericiți, mai sănătoși și trăiesc mai mult decât cei sedentari!

Vezi toate articolele despre:
energieflexibilitateimunitateinimămemoriemișcarerezistențăsănătateSfatul Florentineisomn

Bun găsit! Sunt Florentina și aș vrea să vă vorbesc puțin despre importanța mișcării. Poate că știți deja lecția, dar o puneți și în practică?

Ce face mișcarea pentru noi? Ne face mai fericiți – studiile spun că oamenii ce fac mișcare în mod regulat au un tonus mai bun și sunt mai fericiți decât cei sedentari.

Ne menține inima sănătoasă – tot studiile spun că nu există nicio diferență clinică de sănătate între pacienții ce au urmat un tratament medicamentos și cei care au făcut mișcare în mod regulat. Mai mult, persoanelor ce au suferit un infarct sau un AVC le este recomandată mișcarea.

Ne crește imunitatea – s-a observat că persoanele ce fac mai multă mișcare se îmbolnăvesc mai greu.

Ne prelungește viața – 30 de minute de mișcare zilnică ne pot ajuta să trăim cu 3,4 ani mai mult, iar persoanele care obișnuiesc să alerge își pot reduce cu 40% riscul de moarte prematură.

Ne ajută să dormim mai bine – exercițiile fizice ne țin „în priză“ pe parcursul zilei și ne ajută să ne reglăm ritmul circadian, așa încât seara să putem adormi ușor.

Ne umple de energie – o simplă plimbare prin parc la finalul unei zile stresante, ne poate scăpa de oboseală și ne poate crește nivelul de energie chiar și cu 20%.

Ne crește flexibilitatea și rezistența fizică – cu o simplă plimbare zilnică și exerciții de stretching ne putem îmbunătăți circulația și scădea riscul apariției unor boli de inimă.

Ne îmbunătățește memoria – un studiu efectuat în 2014 a descoperit că alergatul și înotul acționează direct asupra hipocampului, partea creierului responsabilă pentru învățare și memorizare.

Nu uitați că o simplă plimbare de jumătate de oră pe zi poate face diferența! Pe curând!

Etichete articol:
energieflexibilitateimunitateinimămemoriemișcarerezistențăsănătateSfatul Florentineisomn
Articolul anterior
Sfatul Florentinei: Cum ne afectează mâncatul pe fugă?
Articolul următor
Sfatul Florentinei: De ce trebuie să renunți la recipientele din plastic?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sfaturi

Te-ar putea interesa și: