Sfaturi

Sfatul Florentinei: Ce să NU consumați înainte de culcare?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute

Știați că problemele cu somnul se pot datora nu doar stresului, ci și alimentelor pe care le consumăm? Oare ce nu ar trebui să mâncăm înainte de a ne băga în pat?

Vezi toate articolele despre:
alcoolalimentațiecafeaciocolatăgrăsimirecomandareSfatul Florentineisomnzaharuri

Bun găsit! Sunt Florentina de la ZDS și aș dori să vă întreb dacă reușiți să dormiți bine noaptea?

Persoanele care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte sunt mai predispuse să dezvolte boli de inimă sau obezitate, iar motivul principal pare a fi stresul. Doar că, pe lângă factorii stresanți, pe care fiecare dintre noi îi are la un moment dat, mai există un factor ce ne poate influența somnul: alimentația! Să vă spun ce nu ar trebui să consumați înainte de a merge la culcare!

Cafea: 25% din cafeaua pe care o beți după-amiaza rămâne în organism chiar și după 10 ore și v-ar putea împiedica să adormiți seara. La fel și alte băuturi ce conțin cofeină.

Alcool: cu toate că un pahar de vin băut seara pare să vă ajute să adormiți mai repede, de fapt vă tulbură somnul în a doua parte a nopții și uneori vă face să sforăiți, tulburând și somnul partenerului.

Ciocolată neagră: deși este cea mai sănătoasă formă de ciocolată, poate conține multă cofeină. De asemenea, ciocolata neagră conține și teobromină, un compus din boabele de cacao foarte asemănător cofeinei.

Mâncăruri picante: acestea vă pot da indigestii și vă pot împiedica astfel să vă odihniți. Chiar dacă tolerați mâncărurile picante, acestea conțin capsaicină, o componentă activă a ardeiului iute, ce vă poate afecta somnul prin schimbări ale temperaturii corpului.

Grăsimi nesănătoase: o dietă bogată în grăsimi vă poate afecta somnul, iar atunci când nu dormiți suficient este mai probabil să poftiți la alimente bogate în grăsimi și zaharuri. Este ca un cerc vicios. Studiile spun că persoanele ce consumă mai multe alimente grase au probleme cu somnul din timpul nopții și se simt mai obosiți în timpul zilei. Vorbim aici despre grăsimile saturate, nesănătoase, pe care ar trebui să le înlocuiți cu grăsimi sănătoase, precum carnea de pește, avocado, ulei de in, nuci.

Nutriționiștii ne recomandă să nu mâncăm nimic cu cel puțin 2-3 ore înainte de a ne culca, în caz contrar riscăm să ne tulburăm ceasul interior, să avem probleme cu somnul și să punem și câteva kilograme în plus.

Aveți grijă, deci, ce mâncați și când mâncați!

Pe curând!

Sursă:

articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/05/02/worst-sleep-foods.aspx

Etichete articol:
alcoolalimentațiecafeaciocolatăgrăsimirecomandareSfatul Florentineisomnzaharuri
Articolul anterior
Sfatul Florentinei: Cum depozităm corect fructele și legumele?
Articolul următor
Sfatul Florentinei: Boala Lyme – ce facem dacă ne muşcă o căpuşă?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sfaturi

Te-ar putea interesa și: