Slăbire, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Kilogramele în plus pot fi dovedite! Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi ne învață cum!

Autor:

Vacanța este moment de răsfăț și de bucurie. Așteptate cu nerăbdare, zilele petrecute prin locuri noi și misterioase te îmbie în a încerca tot soiul de tentații, mai cu seamă culinare. Și, dacă nu puteți să le rezistați, preparatele diverse, surprinzător prezentate, pot face ravagii cu silueta. Savurate fără să tineți cont de niște reguli de nutriție clare și precise, care și-au arătat eficiența și productivitatea în timp, plăcerea unor astfel de călătorii se poate transforma îndată într-o luptă frustrantă și grea cu kilogramele. Acumulate ușor și eliminate, de cele mai multe ori, greu. Cu efort și perseverență. Iată cum ne sfătuiește prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi să luptăm cu ele.

Vezi toate articolele despre:
colonhelpdietemencinicopschiNutrițieslăbirevideo

Dietele drastice și multe dintre ele fanteziste, la care apelăm cu disperarea omului ce crede greșit, de altfel, că-i musai ca-ntr-un timp foarte scurt să revină la forma dorită, nu fac decât să înrăutățească situația. Și să producă efectul de yo-yo, extrem de dăunător organismului. Și totuși, care trebuie să fie prima regulă, pilonul în jurul căruia se construiește planul nostru de slăbit sau de menținere a greutății dorite?

Apa, băută în cantități mici, puțin câte puțin, mai mult mestecată și plimbată prin gură, decât dată pe gât dintr-o răsuflare, reprezintă primul și poate cel mai important pas în reușita planului. Pe lângă slăbit, vom avea cu siguranță o piele mai hidratată ce-și va arăta frumusețea prin aspectul ei neted și catifelat. Și părul se va simți mai bine în urma unui consum de apă constant. Cantitatea de apă ce trebuie băută zi de zi e simplu de aflat: numărul de kilograme înmulțit cu 30 și iată rețeta, unde 30 reprezintă mililitrii de apă consumați. Practic, trebuie să consumăm 30 ml apă/kilogram corp.

“Nu de puține ori se întâmplă să avem, de fapt, senzație de sete, pe care noi o percepem ca și cum ar fi de foame. Și, în loc să bem apă, ceai din plante, cum ar fi gălbenelele, chiar și ceaiul verde este bun, ajungem să mâncăm mai mult decât ne cere, de fapt, organismul. În felul acesta grăsimea se depune. Grăsimile naturale, cum este untul, de exemplu, sunt foarte bune și ajută în cazul bolilor cardiovasculare”, a explicat prof. dr. Mencinicopschi. Și, dacă apa nu ne face deloc cu ochiul, ci mai mult sucurile și tot ce-i dulce, tot profesorul Mencinicopschi, autorul cărții  „Și noi ce mai mâncăm ca să slăbim?”, ne convinge că nu-i deloc mare păcatul să adăugăm în apa pe care o bem o picătură, două de miere și lămâie, cât să o facem mai atrăgătoare.

„Este înșelător să mănânci alimente așa-numite light și să crezi că nu te îngrași!“.

Atenție mare, însă! Nu orice lichid trebuie confundat cu apa! Se acceptă în curele de slăbit infuziile din frunzulițele de ceai, cele de fructe naturale, dar mai mult neîndulcite. Zaharina, aspartamul, sucraloza și toată gama de îndulcitori artificiali nu au ce să caute! Prof. Dr. Mencinicopschi ne previne: „Este înșelător să mănânci alimente așa-numite light și să crezi că nu te îngrași! Când mănânci ceva dulce, artificial, corpul așteaptă să primească calorii, acestea sunt așa-numitele calorii goale și atunci organismul reține mult mai mult decât ar trebui. Ceea ce noi trebuie să consumăm sunt proteine și grăsimi sănătoase”. Compoturile, făcute în casă, sunt bune atunci când nu se prea mai găsesc fructe proaspete. Pentru a potența gustul de dulce, putem folosi scorțișoară, vanilie, cuișoare, miere și atunci această băutură poate fi inclusă în dietă.

Planul de atac în lupta cu kilogramele trebuie să înceapă cu un mic dejun consistent, care să mențină în formă organismul pe tot parcursul zilei, fără chiar să mai fie nevoie să mâncăm mai mult de un fruct sau o supă la prânz. Masa de dimineață, în stil englezesc, este cea mai indicată.

„Ham and eggs“, altfel spus o bucățică de carne, fie că e șuncă, cârnat ori o porție de fasole și cu un ou fier moale sau cleios ori o omletă țin senzația de foame departe de noi, suficient cât să nu mai dăm iama prin frigider sau la magazinul de lângă birou.

Oul este unul dintre cele mai folositoare alimente și poate fi consumat chiar zilnic, alături de o roșie, un ardei, puțină brânză. Acest mic dejun poate fi consumat și la locul de muncă, evitând astfel să ronțăim tot felul de prostii între mese și inevitabil să adunăm kilograme. „Pâinea  multicereale ar trebui să o înlocuiască cu desăvârșire pe cea albă, chiar și pe cea neagră, dacă pe prospect vedem în lista de ingrediente “caramel”, cuvânt ce ne dă de veste că pâinea aceea nu e tocmai ceea ce ar trebui să fie“.

Urda este un alt aliment căruia profesorul Mencinicopschi îi atribuie multe calități în lupta cu kilogramele. Stimulează dezvoltarea mușchilor, iar pierderea în greutate se face eliminând grăsimea, fără să pierzi din masa musculară.

Fibrele, de asemenea, sunt vitale în a menține un stil de viață sănătos. Vrei să slăbești? Motivația nu trebuie să fie doar aspectul fizic, ci și grija față de „viața” din interiorul corpului tău. Cele mai importante surse de fibre sunt cele provenite din legume, spune profesorul. „Fibrele sunt cele care reglează tranzitul intestinal. Un examen amănuntit al fecalelor ne poate arată disbioza microbiană colonică, diagnostic responsabil nu numai de kilogramele pe care le tot aduni, ci și pentru multe afecțiuni. Printre care chiar boli psihice, precum depresia. Ne confruntăm cu o epidemie de obezitate. Unul din 4 români este supraponderal, are boli cardiovasculare, ficat gras, cancer”.

O cură de detoxifiere este extrem de necesară în a ne curăța organismul. Suplimentele naturale nu fac decât să ajute corpul să-și revină. Colon Help este un supliment cu fibre, care ajuta la eliminarea kilogramelor. Odată ajunse în intestin, fibrele se umflă și absorb substanțele toxice, stimulează peristaltismul și reglează tranzitul. O condiție esențială ca acest supliment de la Zenyth să-și poată face pe deplin datoria este ca atunci când îl consumăm să bem foarte multă apă. Poate ține chiar locul unei mese, dacă este amestecat, de pildă, în câteva linguri de iaurt, peste care presărăm câteva fructe confiate.

Mâncați dimineața ceea ce obisnuiți să mâncați și seara! ne sfătuiește prof. dr. Mencinicopschi. Ultima masă este bine să o luăm cu 3-4 ore înainte de a ne culca. Un pește, o carne făcută pe grătar, o băutură, cum ar fi vinul roșu, bine ales, nu mai mult de un pahar, par să fie cina perfectă. “Alcoolul conține calorii goale. O sticlă de vin de 750 de ml are tot atâtea calorii cât 3 fripturi”, ne explică profesorul pe care-l puteți asculta oferind mai multe sfaturi de nutriție în acest video.

Oricum ar fi, masa nu este făcută pentru a ne îmbuiba. Dimpotrivă! Mâncarea trebuie savurată. Mestecată încet, cu plăcere și bucurie! Departe de televizor sau alte device-uri care ne distrag atenție și ne fac să mâncăm mult mai mult decât organimul nostru ne-ar cere. Să nu ne grăbim! Să mâncăm în tihnă și să apreciem gustul și savoarea mâncării! Ah, și încă un sfat! Tot al medicului: ”Faceți o mică rugăciune înainte de masă! Creierul nostru se liniștește și altfel primim mâncarea! Asupra sănătății, efectele vor fi miraculoase!”.

Etichete articol:
colonhelpdietemencinicopschiNutrițieslăbirevideo
Articolul anterior
Diferențele dintre infarctul bărbaților și cel al femeilor
Articolul următor
Începe școala! Cum alegem rechizite fără chimicale?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SlăbireTrăiește sănătos cu SimonaVideo