Spiritualitate

Unchiul Damian la medic – poveste cu tâlc

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Nu am găsit niciun rezultat.

Unchiul meu Damian era în stare bună de sănătate până când soția lui, mătușa mea Doroteea, la cererea fiicei sale, verișoara mea, i-a zis:
– Damian, împlinești 65 de ani, e timpul să-ți faci un control medical.
– Dar de ce? Mă simt foarte bine!
– Pentru că prevenirea trebuie să fie făcută acum, când încă ești în putere, i-a replicat mătușa mea.

Așa că unchiul Damian a mers la un medic. Medicul, de bună seamă, l-a trimis să-și facă toate examinările și analizele. Două săptămâni mai târziu, doctorul i-a spus că e destul de bine, dar are în atenție unele rezultate care trebuie să fie îmbunătățite. Apoi i-a scris o rețetă:
Atorvastatină comprimate, pentru colesterol, Losartan, de inimă și hipertensiune, Metformin, pentru a preveni diabetul zaharat, Polivitamine, pentru a crește imunitatea, Norvastatină, pentru tensiune arterială, Desloratadină, pentru alergie. Cum medicamentele erau numeroase, trebuia protejat stomacul și i-a dat Omeprazol și Diuretic pentru edem. Unchiul Damian s-a dus la farmacie și a plătit pentru medicamente o bună parte din pensie. Totodată, nemaiaducându-și aminte dacă pilulele verzi de alergie trebuie luate înainte sau după cele pentru stomac, iar cele galbene pentru inimă în timpul sau după ce a terminat masa, s-a dus iar la doctor. I-a mai dat să ia Alprazolol Succedal pentru dormit. Unchiul meu, în loc să se simtă mai bine, se simțea tot mai rău. Nu trecea nici măcar o clipă din zi fără să nu ia câte o pilulă.

Un necaz veni apoi peste unchiul Damian, câteva zile mai târziu, când a făcut gripă, iar mătușa mea i-a făcut patul ca de obicei, dar de aceasta dată, în afară de a-i da ceai cu miere, a chemat și doctorul.

Acesta i-a spus că nu-i nicio problemă, dar i-a prescris Tapsin, Sanigrip ziua și noaptea, cu efedrină, pentru tahicardie Atenolol și a adăugat un antibiotic, Amoxiciclină de 1 gram la fiecare 12 ore, timp de 10 zile.

Pentru o ciupercă și herpes i-a dat Fluconol cu Zovirax. Colac peste pupăză, unchiul Damian s-a apucat să citească prospectele tuturor medicamentelor pe care le lua și a aflat care sunt contraindicațiile atenționările, punerile în gardă, precauțiile, efectele secundare și interacțiunile medicale. Ceea ce citea era îngrozitor!

Nu numai că puteai să-ți dai duhul, dar puteai să faci aritmie ventriculară, sângerări anormale, puseuri de greață, hipertensiune, insuficiență renală, paralizie, crampe, modificări psihice și o mulțime de alte lucruri oribile. Speriat de moarte, a chemat doctorul care l-a văzut și i-a spus să nu-și facă griji.
– Liniștește-te, Dom’ Damian, nu te agita, i-a spus doctorul, în timp ce i-a scris o nouă rețetă cu Rivotril, cu un antidepresiv, Sertralina 100 mg. Și cum îl dureau încheieturile i-a dat Diclofenac.

Ca urmare, de fiecare dată când unchiul meu apela la farmacie, umbla și la pensie.
Se simțea din ce în ce mai rău, motiv pentru care doctorul îi administra noi medicamente ingenioase.

A venit și vremea când sărmanului meu unchi Damian nu-i mai rămânea nici un moment din zi în care să nu ia pastile și nu mai avea pic de somn în ciuda capsulelor pentru insomnie care i-au fost prescrise. A ajuns atât de rău încât, dând curs prospectelor medicamentelor, muri.
La înmormântare au fost cu toții triști, dar cel care a plâns cel mai tare a fost farmacistul.

Chiar și astăzi, mătușa mea spune că, din fericire, l-a trimis la timp la medic, pentru că dacă nu-l trimitea în mod sigur ar fi murit mai devreme. Ah, dacă unchiul Damian nu ar fi luat nimic și ar fi urmat un regim naturist cu pui de țară, curcan, linte, ulei de măsline, fructe, legume de toate culorile, sărac în sare, fără adaos de zahăr, cu un pahar de vin roșu și ar fi mers pe jos 6.000 de pași pe zi ar fi fost încă în viață și ar fi petrecut de minune.

Ce părere ai? Cât de plauzibilă este o asemenea situație?

Sursa: Internet

Articolul anterior
Nașterea Maicii Domnului, primul praznic împărătesc din anul bisericesc
Articolul următor
Parabola lingurilor lungi. Poveste cu tâlc despre Rai și Iad
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Niciun comentariu

  • Nu se potriveste deloc cu incadrarea – doctorul veselie…….

  • Sunt deacord sa vizitezi un doctor pentru o mica revizie , nu trebuie sa iei in calcul chiar tot ce-ti spune ,este un meserias care aplica o cunoastere general valabila. Esti obligat tu ca entitate unica sa te cunosti bine,sa folosesti informatiile date de specialist ( daca esti in starea de functionare a unchiului in discutie),sa-ti gasesti singur calea. Rexultatul unei lipse de informare si faptul ca unii oameni vad in meseriasi pe Dumnezeu este o mare eroare.Va doresc intelepciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Spiritualitate

Te-ar putea interesa și: