Știri

Atenție la uscătoarele de mâini!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Obișnuiți să vă uscați mâinile cu ajutorul uscătoarelor instalate în băi? Riscați să aveți pe piele mai multe bacterii decât dacă ați folosi șervețelele de hârtie!

Vezi toate articolele despre:
bacteriiInfecțiivirusuri

Uscătoarele de mâini împrăștie mai mulți microbi decât obișnuitele șervețele de hârtie, iar oamenii de știință spun că acestea ar trebui interzise în spitale!

Un studiu efectuat în trei spitale arată că uscătoarele de mâini contribuie la propagarea microbilor și virusurilor, în timp ce șervețelele de hârtie reduc riscul împrăștierii bacteriilor. Persoanele participante la studiu care au folosit uscătorul de mâini aveau pe piele bacterii periculoase ce provoacă infecții, pneumonie sau gastroenterite. Studiul, publicat în Journal of Hospital Infection, concluzionează că s-ar putea reduce riscul contaminării dacă spitalele ar renunța la uscătoarele de mâini din toalete.

„Problema nu este că oamenii nu se spală corect pe mâini. Când folosesc jetul de aer de la uscătoare, microbii sunt împrăștiați și răspândiți prin toată încăperea, inclusiv pe pielea oamenilor. Uscătoarele creează practic aerosoli contaminați, care ajung pe marginea chiuvetelor, pe podea și pe alte suprafețe, iar riscul devine și mai mare dacă oamenii ating aceste suprafețe”, spune profesorul Mark Wilcox, expert în microbiologie.

În acest context, poate ar fi bine să nu mai folosim uscătoarele de mâini din toaletele publice și să ne reîntoarcem la șervețelele de hârtie sau să lăsăm mâinile să se usuce pur și simplu.

Sursă:

www.digi24.ro/stiri/actualitate/cat-de-periculoase-sunt-de-fapt-uscatoarele-de-maini-expertii-trag-un-semnal-de-alarma-privind-utilizarea-lor-992701

Etichete articol:
bacteriiInfecțiivirusuri
Articolul anterior
Producția de miere scade la 60-70% din cauza vremii capricioase
Articolul următor
Vrei să te lași de fumat? Accesează GRATUIT Programul Național STOP FUMAT!

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Știri

Te-ar putea interesa și: