Știri

Cancerul atacă tot mai dur: 83.461 de noi cazuri înregistrate în 2018

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Statisticile noi, prezentate de Global Cancer Observatory, pun în lumină repeziciunea cu care cancerul reușește să se răspândească. Numai în cele câteva luni care au trecut din anul 2018, în țara noastră s-au înregistrat 83.461 de bolnavi. Dintre care, 50.902 au murit.

Vezi toate articolele despre:
cancercancer de plămânicancer de sânstatistici

Platforma internațională cu cele mai actualizate cifre despre cancer din lume, Global Cancer Observatory,  a scos în evidență  cât de mult au crescut cifrele de la ultima evaluare, cea din anul 2012. Astfel, incidența primelor 10 cele mai frecvente tipuri de cancer a sporit cu aproximativ 6  procente fața de acum 6 ani, în timp ce mortalitatea a crescut cu aproape 5 procente.

Cancerul de plămâni, în fruntea listei

În România, cancerul de plămâni este cel care face cele mai mari ravagii: 13,6% dintre bolnavi. La o aruncătură de băț este cel colorectal, cu 13,3%, înregistrând și cea mai mare creștere din 2012 până în prezent. Este urmat de cancerul de sân cu 11,5%, unde apare o ușoară scădere față de acum 6 ani. Următoarele cancere, ca incidență, sunt cancerul de prostată (7,2%), cancerul de vezică urinară (4,7%), cancerul de stomac (4,4%), cancerul de ficat (4,3%), cancerul de col uterin (4,1%), cancerul de pancreas (3,8%) și cancerul de uter (3%). Toate aceste tipuri de cancer reprezintă aproape 70% din totalul cazurilor de cancer.

Rata mortalității în cazul cancerului de sân a scăzut la jumătate

În România, 30% dintre decesele cauzate de cancer poartă pecetea cancerului de plămâni. Cancerul colorectal cauzează 17% dintre decese, fiind urmat de cancerul de sân (aprox. 10%), procent ce a scăzut la jumătate față de cel prezentat la ultima evaluare. Pe listă urmează cancerul de ficat și cancerul de stomac cu aproape 9% fiecare, iar cancerul de pancreas a doborât aproximativ 8% dintre cei suferinzi.

Sursa: hotnews.ro

Etichete articol:
cancercancer de plămânicancer de sânstatistici
Articolul anterior
S-a decernat Premiul Nobel pentru Medicină 2018!
Articolul următor
Singurul navigator medical din România pune meseria și în mâinile altora

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Știri

Te-ar putea interesa și: