Știri

O nouă metodă de măsurare a riscului de infarct

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Cu ajutorul unei noi tehnologii, medicii ar putea măsura riscul de infarct cu câțiva ani înainte ca acesta să se producă. Cercetătorii speră ca noua metodă să fie aprobată în decurs de un an.

Vezi toate articolele despre:
artere coronareatac de cordinfarcttomografie

Cu ajutorul computerului tomograf și a unei metode noi de analizare a imaginilor, se va putea anticipa care dintre pacienți riscă să sufere un atac de cord, cu ani de zile înainte ca acesta să se producă.

Noua tehnologie, care ar urma să ne spună dacă urmează sau nu să suferim un infarct, a fost dezvoltată de echipe de la Oxford University şi din institute de cercetări din Germania şi Statele Unite. Cercetătorii au folosit algoritmi pentru a analiza tomografiile și pentru a descoperi grăsimea depusă pe arterele coronare.

Majoritatea atacurilor de cord sunt provocate de grăsimile acumulate pe pereții arterelor, ce ajung să blocheze circulația sângelui. Momentan, tomografiile dezvăluie medicilor dacă arterele sunt îngustate de aceste acumulări de grăsime, nu și dacă sunt inflamate. Atunci când arterele coronare sunt inflamate, grăsimea se modifică și poate constitui un sistem de alarmare timpurie pentru 30% dintre atacurile de cord.

Cu ajutorul noii tehnologii, medicii vor putea descoperi arterele ce riscă să se îngusteze, putând preveni astfel atacurile de cord. „Dacă este identificată inflamaţia din arterele coronare, atunci poţi spune care artere vor provoca infarcturi”, a declarat Charalambos Antoniades, profesor în medicină cardiovasculară la Oxford.

Boala cardiacă şi atacul vascular cerebral sunt cele mai mari două cauze de deces la nivel mondial.

Noua metodă de interpretare a tomografiilor nu este aprobată încă, cercetătorii sperând să obţină acordul autorităţilor de reglementare din Europa şi SUA în decurs de un an.

Sursă: digi24.ro

Etichete articol:
artere coronareatac de cordinfarcttomografie
Articolul anterior
Aparatul ce-ți spune în două ore dacă ai cancer a ajuns în România!
Articolul următor
Premieră: Cancer de limbă extirpat de medicii români, prin metodă endoscopică!

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Știri

Te-ar putea interesa și: