Știri

Românii, bolnavi din cauza abuzului de antibiotice!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Pentru că se tratează „după ureche”și iau antibiotice fără rețetă, românii sunt cei mai expuși din UE în fața bacteriilor și a complicațiilor ce pot deveni mortale.

Vezi toate articolele despre:
antibioticeautomedicațiebacteriirețetărezistențăsupradozetratament

Un studiu efectuat recent a scos la iveală faptul că românii sunt cei mai expuși din Uniunea Europeană în fața bacteriilor și a complicațiilor ce pot deveni mortale. De ce?  Din cauza abuzului de antibiotice!

Antibioticele cumpărate fără rețetă din farmacii și administrate „după ureche”sunt extrem de periculoase pentru oricine, dar mai ales pentru persoanele care iau în paralel un tratament oncologic, suplimente nutritive sau alte medicamente fără recomandarea medicului. Mai mult, „pot să producă aritmii foarte grave sau hipertensiune cu producere de accident vascular cerebral”, afirmă Anca Buzoianu, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

Fără să ia în seamă pericolul, multe persoane urmează, mult mai des decât ar trebui, un tratament cu antibiotice pe care le obțin direct din farmacii, apelând la diferite strategii sau pe care medicii, uneori, le prescriu extrem de ușor. Unii medici recunosc deschis: au partea lor de vină, pentru că i-au învăţat pe pacienţi una-două cu antibioticele. Adrian Marinescu, medic infecționist, afirmă:  ”O facem în toate situaţiile, chiar când nu este nevoie. În această situaţie ajungem la rezistenţă şi s-ar putea ca peste un timp, nu foarte lung, să nu mai avem cu ce să tratăm”.

În acest context, se dezvoltă rapid rezistența la antibiotice, un fenomen care reprezintă o gravă amenințare pentru viitorul omenirii. Se dezvoltă superbacterii, rezistente la antibioticele existente la momentul actual pe piață, și încep să apară tot mai multe cazuri de infecții pentru care nu avem tratament. Românii se află în top 5 la nivel european în ceea ce privește consumul de medicamente și doar în ultimii patru ani au fost raportate 16.000 de cazuri de reacții adverse din cauza automedicației.

Sursă: www.digi24.ro

Etichete articol:
antibioticeautomedicațiebacteriirețetărezistențăsupradozetratament
Articolul anterior
Cei care doresc să doneze celule stem se pot înscrie acum și online
Articolul următor
Probiotice produse din prelucrarea orezului

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Știri

Te-ar putea interesa și: