Știri

Secretul vindecării rănilor se poate ascunde într-un leac străvechi

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Lista întrebuințărilor și proprietăților argilei este foarte lungă și în continuă creștere. Recent s-a descoperit că cel puțin un tip de argilă poate ajuta corpul omenesc să se vindece.

Vezi toate articolele despre:
antibioticeargilădescoperirestafilococ auriu

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Clinica Mayo și de la Universitatea de Stat din Arizona, argila albastră de Oregon poate să distrugă bacteriile din răni, chiar și pe cele rezistente la alte forme de tratament. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în International Journal of Antimicrobial Agents.

În urma unor teste de laborator, cercetătorii au descoperit că argila albastră de Oregon a distrus mai multe tipuri de bacterii periculoase și foarte greu de tratat, între care Escherichia coli și stafilococul auriu meticilino-rezistent.

Acest tip de argilă a eliminat și bacteriile care cresc în formă de biofilm și care sunt foarte greu de distrus deoarece se fixează pe suprafața rănii, fenomen observat de medici în cazul a două treimi din infecții.

În decembrie 2016, rezistența la antibiotice (capacitatea naturală sau dobândită a unui microorganism de a rezista la tratament) a fost declarată oficial criză globală de Națiunile Unite.

Industria medicamentelor nu reușește să țină pasul cu capacitatea unor bacterii de a rezista, de a se adapta și de a evolua. Însă descoperirea faptului că argila albastră de Oregon extermină bacteriile rezistente la alte tratamente poate fi un punct de cotitură.

Cercetătorii vor efectua și alte teste pentru a stabili modul exact în care acest tip de argilă acționează asupra bacteriilor și pentru a-l reproduce în laborator. Astfel, arsenalul folosit împotriva rezistenței la antibiotice se va putea mări în viitorul apropiat.

Sursa: futurism.com/oregon-blue-clay-antibacterial/

Etichete articol:
antibioticeargilădescoperirestafilococ auriu
Articolul anterior
Reducerea nivelurilor de nitriți și nitrați din carne, în atenția Comisiei Europene
Articolul următor
Bolnavii de diabet vor beneficia de sisteme de monitorizare a glicemiei decontate de CNAS

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Știri

Te-ar putea interesa și: