Trăiește sănătos cu Simona, Video

Aplicațiile antiinflamatorii ale ozonoterapiei – VIDEO

Autor:

Cum putem să eliminăm toxinele și inflamația din organism și să ne întărim sistemul imunitar? Ozonoterapia, așa cum îi spune și numele, este o metodă de tratament utilizată de peste 150 de ani în vederea oxigenării țesuturilor. Cu ajutorul injecțiilor cu oxigen și ozon, putem să ne bucurăm de efectele sale antiinflamatorii, regenerative, antiseptice etc.

Vezi toate articolele despre:
dr. Ștefan Tironimunitateoxigenozonozonoterapievideo

Dr. Ștefan Tiron, Președintele Asociației Mondiale de Ozonoterapie, a venit la Trăiește sănătos și a discutat alături de gazda emisiunii, Simona Dragomir, despre efectele benefice ale ozonoterapiei asupra sănătății.

Ce este ozonoterapia?

Ozonoterapia sau, mai corect spus, oxigen-ozonoterapia este un tip de terapie non-invazivă, cu rezultate foarte bune în rândul pacienților. Spuneam că denumirea corectă este de oxigen-ozonoterapie, deoarece peste 95% din cantitatea de gaz care se folosește este oxigen, iar restul de 5% este reprezentat de ozon. Cu toate că vorbim despre o cantitate mică de ozon, acesta aduce multiple beneficii organismului, precum:

 • Transportul mai bun al substanțelor.
 • Creșterea imunității organismului.
 • Apărarea antimicrobioană a organismului și nu numai.

Un lucru foarte bun atunci când vorbim despre ozonoterapie este faptul că nu prezintă contraindicații, în afară de cazurile de hipertiroidie gravă sau la pacienții care au tensiunea foarte mare.

De ce să facem tratamente cu ozon?

 • Ozonoterapia reprezintă o metodă foarte eficientă, dar și ieftină împotriva durerilor.
 • Ozonoterapia este bună pentru oricine! Nu numai că ozonul este bun pentru oameni, dar sunt medici veterinari care le administrează ozon și animalelor, cu rezultate foarte bune.
 • Sunt la fel de eficiente precum este acupunctura, dar cu înțepare doar la nivel superficial, nu în profunzime.

Care sunt variantele de administrare a ozonului?

Într-un aparat special, se amestecă oxigenul cu ozonul, rezultatul se extrage într-o seringă, iar cu ajutorul unor ace foarte fine se injectează subcutanat. Aceasta este cea mai frecventă modalitate de ozonoterapie, iar înțepăturile pot fi dureroase pentru unele persoane. Totuși, datorită rezultatelor excelente, foarte multe persoane revin pentru ozonoterapie, ședințele ulterioare fiind mult mai puțin dureroase decât prima.

Ozonoterapia poate să te scape de operație!

Foarte mulți pacienți ajung în cabinetul domnului doctor Tiron cu diverse dureri. Și, din cauza faptului că se tem de operație, recomandarea medicilor chirurgi, își doresc să încerce și o altfel de terapie. Astfel, s-a observat că pacienții care care vin cu dureri de membru superior, după câteva injecții în zona cervicală, își mișcă brațele mult mai bine și cu mai puțină durere. De asemenea, în cazul celor cu dureri de genunchi sau de picioare, injecțiile în zona lombară le redau mobilitatea și îi ajută să pășească fără să se mai plângă de dureri.

Așadar, cu toate că este necesară chirurgia în anumite situații, ozonoterapia poate să ajute pacienții să scape de operație și, implicit, de recuperare, refacere și toți pașii anevoioși de dinainte de redarea mobilității pacientului.

Pentru mai multe informații despre ozonoterapie și despre cum puteți beneficia de aceste tratamente, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.

Veți afla mai multe despre:

 • Ce este ozonoterapia?
 • Pentru ce fel de afecțiuni se recomandă terapia cu ozon?
 • Ce simptome pot fi tratate prin ozonoterapie?
 • Cine poate să facă ozonoterapie?
 • După cât timp se văd efectele injecțiilor cu ozon?
 • Cât de des trebuie repetat tratamentul?
 • Este terapia cu ozon bună și pentru redarea frumuseții pielii?

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
dr. Ștefan Tironimunitateoxigenozonozonoterapievideo
Articolul anterior
Sănătatea sânului: Ce simptome ne trimit la medic? – VIDEO
Articolul următor
Repetiție la moarte… din spatele gratiilor – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo