Trăiește sănătos cu Simona, Video

Probleme digestive de vară – VIDEO

Autor:

Vara este anotimpul în care ne bucurăm de căldură și de razele soarelui, dar pentru a putea face acest lucru fără griji, trebuie să respectăm câteva reguli alimentare.

Vezi toate articolele despre:
bacteriidiareedigestieprobioticevideovirusuri

Invitata Simonei Dragomir din această ediție este dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, care vorbește despre problemele digestive care pot apărea în sezonul cald.

Ce probleme pot apărea în anotimpul cald?

În primul rând, temperaturile ridicate pot altera alimentele păstrate necorespunzător. Fie că vorbim despre mâncarea luată pentru picnic, lăsată la soare cât timp ne-am jucat cu mingea, fie că vorbim despre gogoșile sau înghețata luată din oraș, din locuri neigienizate corespunzător, ne putem confrunta cu probleme digestive dacă le consumăm.

Una dintre problemele care pot apărea este diareea, provocată de consumul alimentelor sau a apei contaminate cu virusuri sau bacterii (E. coli, Salmonella, Shigella). Diareea poate fi provocată de paraziți intestinali care pot fi contactați prin atingerea nisipului sau a ierbii din parc.

Cum pot fi tratate aceste probleme?

Dacă nu apar complicații și este tratată încă de la primele semne, diareea se tratează, în mod normal, în 5-7 zile. Cea mai importantă este hidratarea corectă. Cu apă plată, ceaiuri neîndulcite administrate treptat sau soluții de rehidratare orală. În cazul sugarilor, nu se întrerupe alăptarea, dar se folosește lapte fără lactoză și se introduc în alimentație pâinea prăjită, orezul, merele coapte.

Pentru o refacere cât mai rapidă a organismului, pot fi administrate și suplimente cu gelatină, cu probiotice – ColonHelp Probiotic Forte.

Cărbunele medicinal are efect de absorbție a gazelor. Un supliment de calitate este Carbo Forte. Diarea poate fi însoțită și de vărsături, pentru a elimina această problemă, pot fi utilizate menta și ghimbirul sub formă de ceai sau capsule.

Urmărind emisiunea aflată la începutul acestui articol veți afla ce probleme pot apărea în timpul verii, cum puteți preveni diareea și cum poate fi tratată.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
bacteriidiareedigestieprobioticevideovirusuri
Articolul anterior
Mergi în concediu fără grija varicelor! – VIDEO
Articolul următor
Remodelare corporală la început de vară – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo