Sănătate, Video

Atenție la infecțiile pe care le putem lua de la piscină!

Autor:

Știți care este diferența între un copil care sare, cântă și strigă de bucurie pentru că îl așteaptă o zi întreagă la piscină și un adult care face, ușor agitat și nervos, bagajele într-un colț? Adultul nu are timp să recunoască că se bucură la fel de mult. Desigur, responsabilitățile în număr mare este posibil să știrbească ușor din bucuria momentului, însă nu despre acest lucru ne doream să discutăm alături de Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie. Vă invităm să rămânem împreună pentru a afla mai multe despre infecțiile pe care le putem lua vara, de la piscină. Mai multe informații în materialul video!

Vezi toate articolele despre:
conjunctivitădr. Ruxandra ConstantinaimmunohelpimunitateInfecțiivideo

Căldură, umezeală, contactul direct cu pielea (sau chiar cu interiorul organismului, prin cavitatea bucală, nazală sau auriculară). Ce poate fi mai plăcut și mai oportun pentru microorganismele care abia așteaptă un spațiu propice pentru a se instala și pentru a se multiplica. Desigur, pentru bacterii, virusuri sau variate micoze lucrurile sună promițător. În cazul oamenilor, indiferent de vârstă, lucrurile nu stau la fel de roz, ei putându-se alege cu boli uneori foarte rezistente și greu de tratat, chiar dacă nu extrem de grave.

  • Otita de piscină – se declanșează la câteva zile de la contactul cu factorul patogen, pot apărea scurgeri, dureri insuportabile și slăbirea auzului. Înclinarea alternativă a capului pentru a lăsa scurgerea apei din urechi este benefică. Stagnarea apei în canalul auricular poate duce la instalarea otitei.
  • Conjuctivita de piscină – lăcrimare intensă, usturime, ochii roșii, secreție purulentă.
    Pentru a evita aceste simptome, este foarte indicat, după ieșirea din piscină, să ne spălăm fața cu apă curată, de la robinet și să ne ștergem cu un prosop curat, special pentru față.
  • Prezența stafilococilor în apă poate provoca infecții la nivelul pielii, fie că există sau nu leziuni semnificative ale tegumentului. Și persoanele care suferă de acnee prezintă o agravare a simptomelor din cauza clorului, a stafilococilor din apă sau a expunerii la soare.
  • O altă afecțiune cu care ne confruntăm frecvent este micoza piciorului (ciuperca piciorului). Pentru a remedia simptomele și pentru a evita extinderea, trebuie păstrată o igienă corespunzătoare și folosite unguente, creme sau picături antimicotice, recomandate de medicul dermatolog.

Informații și sfaturi practice despre prevenție și tratament puteți afla din materialul video oferit de Dr. Ruxandra Constantina. Între timp, distracție plăcută și lipsită de pericole!

Iată și câteva modalități, 100% naturale, de la Zenyth, în care puteți crește puterea corpului în lupta cu posibilii invadatori și în prevenirea infecțiilor care pândesc la piscină. Click aici pentru cele mai eficiențe produse în stimularea imunității!

Etichete articol:
conjunctivitădr. Ruxandra ConstantinaimmunohelpimunitateInfecțiivideo
Articolul anterior
Remedii naturale pentru insomnie
Articolul următor
Energizante naturale sănătoase și eficiente pentru sezonul cald
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo