Luana Show, Sănătate, Video

Despre durerea de spate și cauzele ei

Autor:

Cei mai mulți oameni nici nu realizează cât de mult depinde starea generală de sănătate de funcția normală a coloanei vertebrale. Pe lângă protejarea măduvei spinării, coloana vertebrală îndeplinește alte două roluri majore în echilibrul și mobilitatea corpului, fapt ce-i conferă o importanță deosebită în funcționarea aparatului locomotor.

Vezi toate articolele despre:
artrohelpdureri de spateLuana Ibackavideo

O postură corectă a corpului poate aduce o mulţime de beneficii, printre care se numără reducerea durerilor de spate, de genunchi, reducerea frecvenţei migrenelor, dar şi gestionarea stresului. În plus, te ajută să respiri mai bine şi poate contribui în mod semnificativ la creşterea capacităţilor mintale, ajutând în acelaşi timp creierul să evalueze corect tot ceea ce se află în jurul său.

Coloana vertebrala are traiect sinuos, datorită curburilor sale naturale. Aspectul de resort spiralat îi asigură, de asemenea, și rezistență sporită la diferite încărcături sau șocuri exercitate în plan vertical. Corpul uman, în poziție ortostatică, are predispoziția de înclinare spre înainte. Sub influența forței gravitaționale, curburile fiziologice ale coloanei au tendința de a se accentua. Însă corpul rămâne în echilibru și curburile își păstrează forma și mărimea, grație jocului și tonicității musculare, elasticității ligamentelor și discurilor intervertebrale, precum și datorită îmbinării anatomice a celor 24 de vertebre. Grija față de postură și față de coloană ar trebui să înceapă devreme și să fie precum spălatul pe dinți. Întrucât obișnuințele de a ne apleca asupra oricăror ecrane sau de a ne afunda în zone de șezut, ne fac dependenți de un confort care ne creează un mare disconfort, în timp.

Atitudinea coloanei vertebrale este foarte mult influențată de vârsta, sexul, profesia și energia persoanei.

Consecințele unei posturi viciate sunt grave! Așa că verifică-ți cât de des postura! O metodă bună pentru a observa care este poziţia corectă este să îţi lipeşti spatele de un perete, având grijă ca şi spatele capului tău să fie sprijinit de perete. Memorează poziţia bărbiei când stai astfel şi foloseşte această postură şi atunci când te aşezi pe scaun. Dacă lucrezi multe ore pe zi stând la birou, în faţa unui calculator, ar trebui să ai în vedere o organizare a acestuia pentru confortul corpului tău. Aspectul crucial aici ţine de ajustarea nivelului înălţimii biroului, ecranul cât mai aproape de direcția ochilor, astfel încât să nu stai aplecat. Trebuie să ţii cont de felul în care stai nu doar când lucrezi, ci şi când dormi. Pentru o poziţie corectă în timpul somnului, ai grijă la pernă, pătură şi poziţia în care te aşezi.

Încă din tinerețe e bine să fim atenți la starea coloanei vertebrale pentru a ne păstra sănătatea pe parcursul vieții. O postură corporală neglijentă, o poziție prea aplecată, prea laxă sau torsionată, nefirească, forțează mușchii și ligamentele să mențină corpul în echilibru. Acest fapt poate genera oboseală, dureri de spate, ale mușchilor, mâinilor sau picioarelor, dureri de cap, amețeli, dereglarea somnului, anxietate, scăderea memoriei și a concentrării, irascibilitate, dereglarea circulației periferice, chiar deformarea coloanei vertebrale. Spatele drept este și singurul mod în care faceți plămânii să funcționeze la capacitate maximă și permit coastelor să stea într-o poziție normală, destinsă.

Deși adoptarea unei poziții corporale corecte ar trebui să fie foarte naturală, pentru mulți, senzația de „a sta drept” este ceva greu de pus în practică. Cheia este antrenarea unei posturi corecte tot timpul. Poți face progrese la orice vârstă, adăugând și exerciții fizice și suplimente nutritive adecvate.

Produsele din gama ArtroHelp de la Zenyth se adresează ameliorării în mod natural a unei zone largi de simptome la nivelul sistemului osos: durerile și rigiditatea articulară, inflamația facilitând chiar refacerea structurii de colagen de la nivelul articulațiilor. Spre deosebire de produsele clasice, cele din gama ArtroHelp reduc la minimum efectele secundare cu care se confruntă cei ce au nevoie de tratamente constante cu antiinflamatoare și antialgice.

Etichete articol:
artrohelpdureri de spateLuana Ibackavideo
Articolul anterior
Anticelulitice vs Celulită! Cine învinge?
Articolul următor
Codruța Gabriela Nedelea: Dieta în tiroidita Hashimoto
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowSănătateVideo