Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Îngrijirea tenului primăvara, cu Dr. Viviana Iordache

Autor:

Care sunt cele mai bune remedii naturale de îngrijire a tenului cu probleme primăvara: ten uscat, acnee, cuperoză, pete hiperpigmentare și altele, aflăm de la dr. Viviana Iordache, medic dermatolog.

Vezi toate articolele despre:
beauty helpfotoprotecțiefrumusețevideovitamina C

Primăvara este, fără doar și poate, un anotimp încântător, însă nu lipsit de provocări. Totul se schimbă. Lumina la care suntem expuși devine mai intensă, ne confruntăm cu variații de temperatură destul de mari – mai ales în ultimi ani – și chiar presiunea atmosferică stă tot sub semnul instabilității. În acest context, corpul are de suferit pentru că este în continuă adaptare. Și cum pielea este interfața corpului cu acest mediu schimbător, ajunge să fie destul de afectată, chiar dacă nu ne dăm seama. Despre cum ne îngrijim tenul primăvara și despre cum îl pregătim din timp pentru vară, ne povestește Dr. Viviana Iordache, medic dermatolog, alături de Simona Dragomir.

Îngrijirea pielii pe categorii de risc

Ca în orice situație, nu toți suntem afectați în aceeași măsură de modificările aduse de trecerea dintre anotimpuri. Cei care înregistrează simptome vizibile și de neignorat sunt cei care suferă de diferite tulburări pigmentare – melasmă, hiperpigmentare – cei care au alergii la soare, la lumină și cei care au pielea albă și un număr semnificativ de alunițe. Și persoanele care se luptă cu acneea întâmpină dificultăți. Deși pare uneori că expunerea la soare, prin uscare, diminuează inflamațiile acneice, pe termen lung rezultatul este o agravare cauzată de deshidratarea excesivă a pielii. În cazul problemelor ce țin de microcirculație și vascularizare, apar acutizări ale cuperozei, inflamații intensificate ale varicelor și o evidențiere a venectaziilor. Desigur, acestea sunt suferințe cronice pe care nu le putem vindeca. Ceea ce putem face este să ne pregătim din timp, încă de primăvara, cu ajutorul suplimentelor de calitate, pentru a evita agravarea și puseele acute.

Fotoprotecția în îngrijirea pielii – Soarele, de la prieten la dușman

Atunci când vorbim despre fotoprotecție ne gândim cu precădere la cremele cu SPF. Puțini știu însă că extrem de importantă, poate mai importantă, este fotoprotecția realizată din interior, prin alimentație și prin suplimentarea corectă. Există și cazuri mai grave în care avem o cuperoză foarte avansată, iar atunci principala formă de protecție este evitarea, cât se poate de mult, a contactului cu soarele. O astfel de fotoprotecție din interior implică consumul de antioxidanți și betacaroten, atât din legume și fructe prospete, cât și din suplimente de calitate. Colagenul și acidul hialuronic refac structura pielii, iar vitamina C ajută vasele de sânge și capilarele implicate în simptomele cuperozei. Pentru o abordare 360 de grade a îngrijirii pielii, Zenyth a dezvoltat Beauty Help un produs 9 în 1 ce, pe lângă beneficiile vitaminei C, ale colagenului și ale acidului hialuronic, aduce efectul antioxidant al astaxantinei și resveratrolului.

Top sfaturi pentru îngrijirea tenului primăvara?

  • Este bine să nu luați trendurile medicinei ca atare, fără o analiză rațională și responsabilă. Așa cum în trecut a existat moda scoaterii amigdalelor sau apendicelui chiar și în cazurile care puteau fi tratate, acum trendul merge către produsele bio. Aveți foarte mare grijă la etichetele produselor. Cu cât ne apropiem mai mult de natural, cu atât avem o șansă să mâncăm mai bine.
  • Și pentru că tot se vorbește despre trenduri, renunțarea masivă la carne din ultima perioadă este foarte dificilă pentru zona dermato. Pacienții care vor o piele frumoasă, fără vergeturi, care au nevoie să se recupereze după intervenții chirurgicale, trebuie să consume carne.
  • Atenție la calitatea produselor, fie că vorbim de alimente sau de suplimente.
  • Unul dintre cele mai importante remedii naturale, cu rol de protecție împotriva posibilelor agresiuni ale anotimpului cald, este vitamina C. Deși dieta ajută în asimilarea acestei vitamine, este foarte puțin probabil să ne luăm necesarul zilnic doar pe cale alimentară. Suplimentele cu vitamina C naturală și bioflavonoide sunt cea mai bună alegere, pot fi consumate pe perioada întregului an sau cel puțin în perioadele de trecere de la un anotimp la altul.
  • Seleniul are efecte extraordinare în îngrijirea nu doar a pielii, ci și a unghiilor și a părului. Un alt beneficiu se adresează celor care au o hiperactivitate a glandelor sebacee, ceea ce determină îngrășarea rapidă a tenului și a părului și apariția dermatitelor seboreice. Ceea ce aduce seleniul este o normalizare a acestei secreții de sebum.
  • Suplimentele de Omega 3, administrate în cure de lungă durată, sunt soluția pentru pielea uscată. Având în vedere că acest acid gras nu poate fi produs în organism este necesară suplimentarea lui constantă. Tot pentru hidratarea tenului uscat din interior se recomandă acidul hialuronic. Acesta are abilitatea de a împiedica pierderea apei din celule, unul dintre motivele apariției ridurilor.
  • Pentru îngrijirea cosmetică a tenului cuperozic este important să apelăm la produsele dermatocosmetice. Înainte să aplicăm o cremă pe un ten cuperozic, este bine să o testăm pe o suprafață mică a pielii pentru a vedea cum reacționează. Tenul cuperozic este destul de imprevizibil. În plus, nu apreciază foarte mult schimbările. Dacă îți găsești o gamă potrivită de produse este bine să o folosești pe termen lung.
  • Atenție la crema pe care o folosești ca bază de machiaj. Este important ca înainte de a aplica fondul de ten, pielea să fie hidratată și protejată solar. În ceea ce privește fondul de ten, cel mai bine este să evităm formulele pe bază de silicon. Acestea pot bloca porii și pot determina apariția infecțiilor cutanate și a inflamațiilor.
  • Alunițele sunt, mai mult ca niciodată, la granița dintre estetic și risc pentru sănătate. Știați că apariția spontană a alunițelor are legătură cu o scădere a sistemului imunitar? Desigur, coordonata genetică există, însă nu este singura importantă.

Sfaturile care se pot da pentru îngrijirea tenului primăvara și vara sunt foarte multe și este firesc să ne gândim că nu pot fi integral respectate. Însă, așa cum spune Dr. Viviana Iordache, „este important să avem priorități corecte, chiar dacă nu le respectăm pe toate”.

Etichete articol:
beauty helpfotoprotecțiefrumusețevideovitamina C
Articolul anterior
Despre antioxidanții naturali – cu Dr. Gabriela Man
Articolul următor
Colonul iritabil – Remedii de primăvară
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo