Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Colonul iritabil – Remedii de primăvară

Autor:

Trecerea de la un anotimp la altul aduce agravări ale simptomelor unor afecțiuni cronice, atât la nivelul sistemului digestiv (colon iritabil, ulcer, gastrită), cât și la nivelul sistemului nervos (astenia de primăvară).

Vezi toate articolele despre:
Colobioticcolon iritabilfibre alimentareinulinăvideo

Schimbarea bioritmului sezonier stă la baza acestor lucruri, ne spune Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi, invitatul Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate. Vă invităm să rămâneți alături de noi pentu a afla mai multe despre acest subiect și, în special, despre colonul iritabil.

Cum se îmbină cruditățile de sezon cu limitările colonului iritabil?

Pentru menținerea unei sănătăți de invidiat auzim mereu îndemnul de a ne bucura de fructele și legumele de sezon, de cruditățile pline de vitamine și minerale. Ce facem însă atunci când suferim de sindromul colonului iritabil, iar consumul de crudități ne poate agrava starea? Ei bine, există căi prin care ne putem bucura de beneficii fără a ne lupta cu intensificarea simptomelor. Legumele și fructele prelucrate minimal prin preparare la abur sunt o soluție foarte bună. Și consumul de smoothie-uri este o alternativă bună prin alăturarea de fructe și legume în același amestec.

Un smoothie cu o bază de spanac și cartof fiert în abur poate fi o masă foarte savuroasă la care nu avem nevoie nici de adăugarea pâinii. Fibrele sunt necesare atât în prevenția, cât și în terapia colonului iritabil. Prin urmare, eliminarea lor nu este deloc indicată.

Fibrele conținute, de exemplu, în usturoi sau în ceapa verde au roluri multiple. Unul dintre cele mai puțin cunoscute este cel de prebiotic pentru flora intestinală, ajutând astfel la fixarea și dezvoltarea echilibrată a microbiomului.

Cum ne ajută suplimentele alimentare?

Deși, așa cum am spus, prebioticele sunt prezente și în anumite alimente, suplimentarea lor este extrem de importantă. Ideală este alegerea produsului Colobiotic, un simbiotic, adică un amestec de probiotic și prebiotic, care să asigure atât repopularea cu culturi benefice, cât și fixarea și dezvoltarea lor ulterioară, chiar și după finalizarea curei. Acesta conține și Lactobacillus casei, o tulpină care, așa cum o arată studiile, participă la pierderea în greutate. Tot o alegere foarte bună este și suplimentarea dietei cu un prebiotic simplu cum este de exemplu Inulin FOS. Reechilibrarea microflorei intestinale are efecte sistemice, de la aspectul pielii, la calitatea digestiei și chiar la obținerea bunei dispoziții.

Etichete articol:
Colobioticcolon iritabilfibre alimentareinulinăvideo
Articolul anterior
Îngrijirea tenului primăvara, cu Dr. Viviana Iordache
Articolul următor
Remediile naturale în gestionarea colesterolului
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo