Nutriție, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Ține sub control tulburările de digestie!

Autor:

Simptomele care apar la nivel tractului digestiv sunt, de cele mai multe ori, primele care anunță că nu facem lucrurile în cel mai bun mod pentru starea de bine a organismului nostru. O perioadă mai stresantă, zile succesive în care nu ne odihnim suficient, lipsa activității fizice, alimentația nepotrivită, toate se vor traduce, mai devreme sau mai târziu, în tulburări digestive: constipație, diaree, balonare, hiperaciditate gastrică, greață, eructații etc.

Vezi toate articolele despre:
digestieenzime digestiveimunitatemicrobiomprobiotice

Vă invităm să vizionați o emisiune ce le are ca protagoniste pe Simona Dragomir și dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competențe în apifitoterapie. Accesând materialul video de mai sus veți putea afla mai multe despre cele mai importante sfaturi și remedii de care este bine să ținem cont pentru a avea o digestie echilibrată și o stare generală cât mai bună. Iată câteva idei pe care este bine să le reținem:

  • Nu putem gândi ideea de imunitate și organism puternic fără să luăm în calcul o alimentație corectă, echilibrată, adaptată afecțiunilor și sensibilităților pe care le avem.
  • Stresul, tensiunea psihică și emoțională sunt printre cei mai mari inamici ai imunității și ai digestiei echilibrate. Capcana actualului este una ce pune în prim plan productivitatea, eficiența și mai puțin sănătatea și echilibrul pe termen lung. Ține de decizia fiecăruia dintre noi dacă reușim să setăm un ritm al vieții în acord cu nevoile noastre interioare. Plantele adaptogene și-au dovedit eficiența în gestionarea stresului și, implicit, în reglarea digestiei.
  • Atunci când alegeți un produs cu rol probiotic, aveți în vedere ca acesta să aibă incluse și beneficii prebiotice. Consumul de probiotice în lipsa prebioticelor oferă beneficii doar pe termen scurt. Prebioticele sunt cele care hrănesc bacteriile din flora intestinală, oferind astfel efecte de lungă durată. Colobiotic este un produs complex ce conține atât 8 culturi probiotice, cât și prebiotice. Ajută astfel la refacerea florei intestinale, întărirea imunității și chiar reducerea intoleranței la lactoză.
  • Este bine ca, atunci când ne alegem produsele naturale, să luăm în calcul și beneficiile adiacente pe care acestea le pot aduce. De exemplu, enzimele digestive de genul bromelainei și papainei, pe lângă o mai bună digestie a proteinelor, au și rol antiinflamator, susținând organismul în problemele articulare.
  • Pentru problemele complexe ale tractului digestiv, produsele ce îmbină probiotice, enzime și plante aromatice pentru stimularea digestiei sunt cea mai bună alegere. DigestHelp, pe lângă probiotice și plante aromatice, conține un complex de enzime de origine fungică, compus din protează, lipază, amilază, gluco-amilază, beta-glucanază, lactază, hemi-celulază, pectinază, celulază, alfa-galactozidază. Aceste enzime au un rol deosebit în digestie: practic, enzimele sunt cele care rup legăturile chimice de la nivelul alimentelor, transformând nutrienții complecși în compuși simpli, ușor de absorbit.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
digestieenzime digestiveimunitatemicrobiomprobiotice
Articolul anterior
Puterea interioară îți modelează destinul
Articolul următor
Confesiuni feminine fără cosmetizări
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieTrăiește sănătos cu SimonaVideo