Sănătate, Video

Tulburările circulației venoase sau sindromul picioarelor grele

Autor:

Pentru că temperaturile de afară sunt în creștere de la an la an, vă propunem să discutăm mai multe despre tulburările circulației venoase sau sindromul picioarelor grele, problemă cu care se confruntă în special la femei, cu precădere în anotimpurile calde.

Vezi toate articolele despre:
dr. Ruxandra Constantinaomega 3picioare greleresveratrolvaricevideovitamina C

Care sunt simptomele sindromului picioarelor grele?

Cum recunoaștem această tulburare a circulației venoase numită sindrom al picioarelor grele? Câteva simptome ale acestei tulburări pot fi: senzația de picioare grele/obosite la finalul zilei, umflarea picioarelor, edeme, senzația de arsură, parestezii sau crampe musculare etc.
Tulburările în circulația venoasă pot duce la apariția varicelor, factorii favorizanți fiind: obezitatea, sarcina, statul în picioare perioade lungi de timp, purtatul tocurilor înalte, efortul muscular prelungit și intens, anumite dereglări hormonale, traumatisme, dar și umiditatea excesivă și căldura. Pe timp de vară, toate aceste simptome se vor accentua din cauza temperaturilor crescute, dar și a umidității.

Cum prevenim agravarea problemei?

Așa cum spuneam, unele dintre consecințele cele mai comune, neplăcute și riscante ale sindromului picioarelor grele sunt varicele. Pentru prevenirea varicelor, stilul de viață este esențial, acestea putând fi evitate. Putem suplimenta dieta zilnică prin vitamine (în special vitamina C), ce pot fi găsite în fructe de pădure, afine, zmeură, mure, citrice, struguri roșii, cireșe, vișine, caise, dar și prin mișcare: mers pe jos, exerciții fizice ușoare sau înot.

Remedii naturale în sindromul picioarelor grele

  • Pentru un efect vasoprotector și vasodilator, extractele de plante (extractele de: ceai alb, ceai verde, merișor, sulfină galbenă, mesteacăn, coada calului, ghimpe, măceșe) ajută, dar trebuie făcută o combinație personalizată în funcție de vârstă, de afecțiuni asociate și de simptomatologia pacientei.
  • O acțiune deosebită o are extractul de Ginkgo biloba care, în combinație cu sucul de afine, are o acțiune vasoprotectoare și antiinflamatoare. La fel și resveratrolul care favorizează circulația periferică și fluidificarea sângelui. Uleiul de pește cu conținut bogat în Omega-3 stimulează circulația și susține flexibilitatea și elasticitatea vaselor sangvine.
  • Local, pot ajuta foarte mult și masajele în direcție ascendentă, de la talpă spre genunchi, realizate cu creme și geluri (castan, argan), ce favorizează circulația. Și, nu în ultimul rând, băile de picioare folosind uleiuri esențiale, precum mentă, eucalipt, lămâie, ienupăr, efectuate aproximativ 10 minute, au rezultate foarte bune.

Prin urmare, este bine să reținem faptul că, deși sindromul picioarelor grele poate să pară ca un disconfort pe care îl putem ignora, acesta se agravează în timp și duce la apariția varicelor. Acestea din urmă nu reprezintă doar o problemă de ordin estetic, netratarea lor putând duce la situații destul de grave, pe termen lung.

Etichete articol:
dr. Ruxandra Constantinaomega 3picioare greleresveratrolvaricevideovitamina C
Articolul anterior
Ce tip de energie ești în sistemul Ayurveda?
Articolul următor
Primul ajutor în caz de toxiinfecție alimentară
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo