Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Remedii naturale pentru sinuzita și rinita cronică

Autor:

Sinuzitele și rinitele cronice dau multe bătăi de cap aproape în orice anotimp. Primăvara cu florile ei aduce însă un pericol suplimentar, mai ales în cazul celor care suferă de alergii sezoniere. Despre cum folosim remediile naturale pentru a ține sub control rinitele și sinuzitele cronice ne spune dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate.

Vezi toate articolele despre:
alergiiimunitaterinităsinuzita

Începem primăvara, așa cum v-am obișnuit, cu sfaturi sănătoase și naturale. Discutăm de această dată despre sinuzite și rinite cronice, unele dintre afecțiunile care continuă să ne perturbe starea de bine, chiar și la ieșirea din anotimpul rece. Mai mult, expunerea la polen și praf este chiar mai greu de gestionat pentru persoanele cu alergii.

Ceea ce urmează să citiți reprezintă doar o parte dintre informațiile discutate în cadrul emisiunii. Pentru a afla mai multe vă invităm să accesați materialul video de mai sus.

Important de reținut!

  • Rinita alergică sau vasomotorie este o inflamație a mucoasei nazale și apare mai frecvent după 20 de ani.
  • Agenții iritanți externi sunt cei care declanșează simptomele – poluanți, praf, fum, parfumuri, dar și anumite modificări atmosferice, infecții virale, medicamente (antiinflamatoare, antialgice, antidepresive, produsele cu rol decongestionant), tulburările hormonale, boala de reflux gastroesofagian și chiar stresul.
  • Unele dintre cele mai frecvente simptome ale rinitei sunt: picătura postnazală (mucus în gât), nas înfundat sau rinoree, strănut, tuse, diminuarea simțului mirosului.
  • Rinitele și sinuzitele sunt strâns legate între ele. Congestia nazală prelungită specifică rinitei poate duce la apariția sinuzitei.
  • Sinuzita este o infecție sau o inflamare a unei membrane care acoperă sinusurile paranazale. Sinuzita poate avea forme acute sau cronice și poate fi cauzată de infecții bacteriene, virale sau chiar fungice.
  • Factori favorizanți pentru instalarea sinuzitelor pot fi deviațiile de sept, polipii, alergiile, fumatul, infecțiile respiratorii, pe fondul unui sistem imunitar slăbit.
  • Știm că ne confruntăm cu sinuzita atunci când simțim o senzație de presiune, de nas înfundat sau rinoree, tuse cu expectorații, scăderea mirosului, oboseala.

Ce putem face pentru controlul simptomelor rinitelor și sinuzitelor cronice?

  • Aplicarea unor comprese calde la nivelul nasului, frunții sau obrajilor pentru a reduce inflamația și disconfortul.
  • Inhalarea aburilor de apă caldă, în care se pot adăuga uleiuri esențiale (eucalipt, lămâie, mentă, arbore de ceai).
  • Irigarea nazală prin clătirea foselor nazale cu apă sărată sau o soluție salină.
  • Consumul de ceaiuri (ceai verde, ghimbir).
  • Hidratare și odihnă.
  • Folosirea suplimentelor cu rol în sănătatea mucoaselor: cisteina, bromelaina.
  • Folosirea remediilor naturale pentru întărirea sistemului imunitar. Vitaminele C și D sunt extrem de importante în pregărirea sistemului de apărare al organismului. Pentru controlul natural al reacțiilor alergice, quercetina este alegerea ideală, iar controlul inflamațiilor se poate face natural cu ajutorul sumplimentelor pe bază de curcumină și MSM.
  • Pentru controlul infecțiilor bacteriene și chiar fungice se pot folosi fie produse cu compus unic de genul Andrographis sau Goldeanseal, fie formule mai complexe:
    • Quercetin Immune Complex îmbină beneficiile a 25 mg de quercetină, 500 mg vitamina C, 1000 UI vitamina D3 și 15 mg zinc. Acest produs ajută atât în prevenția, cât și în reducerea simptomelor și duratei gripelor și răcelilor.
    • Vitamina C +D3 +Zn aduce cu fiecare doză 1000 mg vitamina C (1250% VNR), 1000 UI vitamina D3 (500% VNR), 15 mg zinc (150% VNR.) Această îmbinare de remedii nu ajută doar la întărirea sistemului imunitar, ci are și efecte în diminuarea manifestărilor specifice afecțiunilor respiratorii: nas înfundat, rinoree, inflamație, senzație de presiune etc.
Etichete articol:
alergiiimunitaterinităsinuzita
Articolul anterior
Cancerul de sân: de la simptome la radioterapie
Articolul următor
„M-am îngrășat, nu mă mai cuprinde nimic“
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo