Luana Show, Slăbire, Video

„M-am îngrășat, nu mă mai cuprinde nimic“

Autor:

Una dintre cele mai frecvente modificări corporale, care generează uneori chiar obsesii și care duce la decizii dramatice în anumite cazuri, este creșterea în greutate. Modelele ideale promovate în mass-media pun încă și mai multă presiune asupra modului în care ne raportăm la imaginea corporală. Despre explicațiile subtile din spatele creșterilor în greutate vorbim cu Daniela Stoian, master trainer nutriție, invitata Luanei Ibacka la Ziarul de Sănătate.

Vezi toate articolele despre:
kilograme în plusNutrițieobezitateslăbire

Atunci când ne gândim la creșterile în greutate și la nevoia de a ne relua controlul asupra propriului corp prima direcție pe care o vedem modificată este alimentația, găsirea unei diete universale, restrictive, care să ne ajute să aducem lucrurile la un normal. Explicațiile din spatele oscilațiilor de greutate sunt însă mult mai complexe și nu pot fi reduse exclusiv la aportul caloric, de exemplu.

Ce este important de reținut?

  • Important de știut este că, în procesul de slăbire sau îngrășare, rolul principal îl au dereglările hormonale. În lipsa înțelegerii acestor aspecte nu vom putea să ne luăm greutatea sub control și nu vom putea înțelege ce se întâmplă cu corpul nostru.
  • Există o legătură incontestabilă între greutate, zonele predispuse îngrășării și modul în care ne gestionăm viața emoțională. De exemplu, grăsimea acumulată în zona abdominală ne indică un exces de cortizol, hormon al stresului.
  • Grăsimea în exces are rol de glandă endocrină și începe să producă leptină (hormonul sațietății) din ce în ce mai mult. Pe măsură ce grăsimea corporală crește, semnalul nu mai ajunge la creier și se produce rezistența la leptină, asemănătoare cu rezistența la insulină, cea care apare înainte de starea de diabet. Sunt stările în care ne este foame mereu. Aceeași senzație este dată și de carbohidrații simpli care determină pancreasul să secrete foarte multă insulină.
  • Kilogramele în plus sunt mult mai mult decât o problemă estetică. Este bine să știm că, atunci când vedem grăsimea exterioară în exces, există grăsime în exces și la nivelul organelor.
  • Somnul este extrem de important. După o noapte albă, hormonul de stres poate avea chiar valori duble, ceea ce duce la un plus de acumulare de grăsimi. Dacă hormonul are valori crescute, mare va fi și pofta de dulce, grăsimi nesănătoase.
  • Există gene care determină nu doar cât de gras sau slab ești, ci și câtă poftă de mâncare ai. Tot genetic se poate explica și preferința pentru anumite alimente.
  • În măsura în care cunoști care este configurația genetică și la ce te predispun anumite gene, poți lua măsuri în consecință.

Pentru a afla mai multe despre acest subiect, vă invităm să urmăriți integral emisiunea noastră, cu un simplu click pe materialul video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
kilograme în plusNutrițieobezitateslăbire
Articolul anterior
Remedii naturale pentru sinuzita și rinita cronică
Articolul următor
Sănătatea sânului la orice vârstă
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowSlăbireVideo