Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Sănătatea sânului la orice vârstă

Autor:

Se pot spune multe despre relația unei femei cu propria feminitate și maternitate, analizând modul în care se raportează la sânii ei, etapa de viață pe care o parcurge, modul în care alege să aibă grijă de sănătatea sânilor sau modul în care alege să amâne un control medical până în ultimul moment. Subiectul sănătății sânului este un subiect sensibil atât pentru femei, cât și pentru bărbați, un subiect cu privire la care încă mai sunt multe lucruri de spus pentru a crește nivelul de conștientizare asupra acestei probleme.

Vezi toate articolele despre:
cancer de sânecografie sânimamografieprevenție oncologică

Mai multe informații despre sănătatea sânului și despre cum putem îmbina stilul de viață, investigațiile periodice și atitudinea responsabilă pentru a ne menține sănătatea vom afla de la dr. Simona Filip, medic primar chirurgie generală, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate. Pentru a avea acces la informațiile complete, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune la link-ul de mai sus.

  • Relația cu medicul care are grijă de sănătatea sânilor trebuie să fie una de încredere. O relație stabilă, un medic care să urmărească evoluția stării de sănătate pe termen lung.
  • Dincolo de un stil de viață sănătos, ca ajutor în prevenție, Vitamina D este recomandată și în cazul bolilor oncologice. În ceea ce privește nivelul de vitamina D suntem cu toții deficitari, iar suplimentarea este foarte importantă.
  • Perioada pandemiei ne-a ținut, din păcate, departe de analizele de rutină. Anumite afecțiuni oncologice ale sânului au o evoluție rapidă ce nu suportă amânare.
  • O ecografie mamară bilaterală pe an este necesară, cu atât mai mult cu cât nu este o intervenție dureroasă sau iradiantă. Vârsta potrivită pentru începerea acestor tipuri de investigații este 20 de ani. După vârsta de 40 de ani este nevoie de o mamografie la fiecare 2 ani.
  • Cel mai frecvent simptom care o aduce pe o femeie în cabinetul medicului este durerea la nivelul sânului. Desigur, acest simptom este de multe ori asociat cu o tulburare hormonală și nu trimite către o problemă de sănătate semnificativă. Un alt simptom pe care femeile îl acuză sunt modificările de textură pe care acestea le simt la nivelul sânului în timpul autopalpării.
  • Autopalparea este indicat să fie făcută în fiecare lună. Însă acest tip de intervenție nu este suficient. Chiar dacă în urma palpărilor nu identificăm aspecte care să ne îngrijoreze, controalele anuale trebuie să fie făcute cu aceeași ritmicitate.
  • Autopalparea nu se termină la nivelul sânilor. Trebuie să includem și zona axilei pentru a monitoriza situația ganglionilor limfatici.

Pentru a afla mai multe despre prevenția și tratarea patologiilor oncologice de la nivelul sânului vă invităm să urmăriți emisiunea de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
cancer de sânecografie sânimamografieprevenție oncologică
Articolul anterior
„M-am îngrășat, nu mă mai cuprinde nimic“
Articolul următor
Cardiopatia ischemică: O boală ce nu ține cont de pandemie
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo