Sănătate

Este bicarbonatul de sodiu o alternativă sănătoasă pentru pasta de dinți?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
sfaturitips & tricks

Igiena orală este un factor important în sănătatea noastră, de care trebuie să fim conștienți și la care trebuie să lucrăm mereu. Dacă citești cu atenție ambalajul de la pasta de dinți, vei observa un avertisment care interzice înghițirea acesteia. Motivul principal este că pasta de dinți conține unele substanțe chimice, potențial periculoase, cu ar fi fluorura. Cu siguranță te-ai gândit la câteva alternative naturale pentru pasta de dinți, iar una dintre cele mai bune poate fi bicarbonatul de sodiu.
Deși florura s-a dovedit a avea potențial în consolidarea smalțului dinților, aceasta este, de asemenea, o substanță toxică. Utilizarea a prea mult fluor poate face chiar dinții mai fragili, devenind prin urmare susceptibili de carii și alte probleme dentare. Un alt motiv pentru care nu se recomandă înghițirea pastei de dinți este pentru că aceasta conține ingrediente precum polietilenglicoli, triclosan, stronțiu, benzen și staniu, care sunt potențial dăunătoare pentru sănătatea umană. Pasta de dinți poate conține, de asemenea, un nivel ridicat de glicerină, care lasă dinții sensibili și expuși cariilor.

Înțelegerea abrazivității

Există mai multe păreri cu privire la potențialul abraziv al bicarbonatului de sodiu pentru dinți și gingii, lucru ce ar putea afecta smalțul. Dar lucrurile nu stau chiar așa. Unul dintre testele care se desfășoară înainte de aprobarea unei paste de dinți include și determinarea valorii de abrazivitate relativă. Pentru a determina această valoare se folosește un dinte extras și iradiat într-un flux de neutroni, montat în clei de oase și periat după standardele de referință ale periuței de dinți. Interesant este că atunci când este folosit corect, bicarbonatul este mai puțin abraziv decât multe dintre pastele de dinți obișnuite.

Cum să te speli corect cu bicarbonat de sodiu?

Periajul cu bicarbonat de sodiu este destul de simplu. În primul rând folosește o periuță de dinți nouă, care nu conține reziduuri de la pastele de dinți. Ia un vârf de cuțit de bicarbonat, pune-l într-un pahar mic și adaugă puțină apă, după care omogenizează până se obține o pastă. Scufundă periuța pentru a pune soluția pe perii acesteia. Se începe periajul cu molarii, iar apoi se trece la ceilalți dinți, cu o curățare pe ambele părți ale acestora. După ce ai terminat, poți adăuga apă în soluția rămasă și îți poți clăti gura pentru a menține un pH alcalin în cavitatea bucală.

    Surse:

  • https://satyen.com/toothpastes.shtml
  • https://www.healingteethnaturally.com/dental-systemic-health-hazards-toothpaste.html
  • https://www.bewellbuzz.com/general/flouride-dangers-toothpaste/
Etichete articol:
sfaturitips & tricks
Articolul anterior
Remedii naturale pentru tuse, răceală şi dureri în gât
Articolul următor
Cum îți controlează digestia sistemul imunitar?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: