Coronavirus

Învață să respiri cum respirai înainte de… COVID-19

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute

Ai fost infectat cu coronavirus, iar capacitatea respiratorie ți-a fost afectată? Fizioterapeutul Alexandru Ilie a creat programul RestartiX Respirator, program gratuit de fizioterapie asistată online pentru îmbunătățirea capacității respiratorii la pacienții afectați de COVID-19 sau BPOC (Bronhopneumopatia obstructivă cronică).

Vezi toate articolele despre:
coronavirusimunitaterespirație

Centrul de fizioterapie asistată online RestartiX a apărut din cauza imposibilității de a mai putea merge la cabinetele de fizioterapie clasice. Fizioterapeutul Alexandru Ilie, creatorul programului respirator online, își dorește ca în acest fel să fie mai aproape de toți cei care au trecut prin infecția cu SARS-COV-2 și care au rămas cu o disfuncție respiratorie post-COVID. Prin intermediul programului online, oamenii pot să reînvețe să respire așa cum respirau înainte de infectare.

RestartiX Respirator Online este un program gratuit, de 30 zile, de îmbunătățire a sistemului respirator, care este disponibil pentru toți cei care au fost afectați de acest virus.

„Kinetoterapia respiratorie este o metodă terapeutică bazată pe dovezi demonstrate științific și susținute de specialiști în recuperare medicală, pneumologie și cardiologie. Programul RestartiX Respirator se adresează pacienţilor afectați de COVID-19, de alte afecțiuni bronhopulmonare cu dispnee (greutate în respiraţie) sau simpla senzație de oboseală apărută după un efort minim“, arată Alexandru Ilie, expert în Fizioterapie, co-fondator RestartiX.

Respirația este un proces ce implică peste 12 mușchi în mod direct care, odată cu instalarea unei afecțiuni pulmonare, își scad capacitatea funcțională. Prin urmare, Programul Respirator Online are ca scop să îmbunătățească capacitatea respiratorie antrenând musculatura implicată în procesul respirator.

Printre beneficiile pe care le oferă gimnastica respiratorie se numără:

  • Îmbunățirea circulației sângelui în organism.
  • Creșterea capacității de efort a organismului.
  • Reducerea durerilor de spate (lombare).
  • Reducerea stărilor depresive.

Ambasadorul programului RestartiX Respirator, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, doctorand, de 19 ani membru al stafului medical al Federației de Rugby, recomandă acest program pentru optimizarea respirației cu ajutorul kinetoterapiei respiratorii: „Fiind aproape de sportivii de performanță de aproape două decenii, am învățat cât de importantă este rezistența organismului la efort pentru atingerea performanțelor sportive. În plus de asta, am văzut cu ochii mei cum acest sistem respirator este într-o dinamică permanentă, în funcție de tipul de antrenament practicat, și cum o pauză de doar 7 zile poate să scadă rezistența organismului în mod vizibil. Fiecare persoană poate să-și îmbunătățească capacitatea respiratorie indiferent de faza în care se află, prin exerciții blânde și sigure, dar cu un impact mare asupra funcției respiratorii. Odată realizate, întregul organism poate să funcționeaze cât mai aproape de fiziologia sa.“

Programul Respirator Online poate fi accesat aici GRATUIT: https://restartix.com/programe/restartix-respirator.

Etichete articol:
coronavirusimunitaterespirație
Articolul anterior
Sfaturi practice de mișcare pentru acasă, inclusiv în infectarea de tip COVID-19!
Articolul următor
Recuperarea după infecția cu noul coronavirus

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Coronavirus

Te-ar putea interesa și: