Coronavirus, Exerciții fizice și sport, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Sfaturi practice de mișcare pentru acasă, inclusiv în infectarea de tip COVID-19!

Autor:

Fie că eram activi sau nu înainte de pandemie, schimbările care au început încă din februarie 2020 nu au încurajat deloc activitatea fizică. Efectele negative nu au întârziat prea mult să apară. Cum neputem antrena corpul pentru a ne menține în formă acasă, chiar și în caz de infectare tip COVID-19?

Vezi toate articolele despre:
coronavirusdureri articulareinflamațiemișcarepandemiesport

Munca la domiciuliu s-a soldat cu dureri de spate, genunchii au început să ne supere la primul drum mai lung decât 2 lungimi de apartament. Chiar și digestia a cunoscut dificultăți atunci când activitatea fizică a devenit un plan îndepărtat, ce urma să fie pus în practică atunci când situația revenea la normal. Lucrurile sunt chiar mai complicate în cazul în care vorbim despre o infectare cu coronavirus sau de contextele în care ne confruntăm cu sindromul Post-COVID: oboseală, dureri musculare, dificultăți în respirație.

Despre cum putem integra mișcarea sănătoasă în activitatea noastră zilnică, chiar și acasă, vorbim cu Simona Dragomir și invitata ei, Daniela Ene, dr. fiziokinetoterapeut. Pentru a afla mai multe, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune, cu un simplu click pe materialul video de mai sus.

De reținut! Recomandările dr. Daniela Ene

  • Mișcarea este cel mai bun detoxifiant. Este gratuită și disponibilă oricui, fie în interiorul casei sau în afara ei.
  • Pentru a putea îmbrățișa un nou stil de viață, este bine să ne schimbăm perspectiva. Mișcarea este modul în care putem mulțumi corpului pentru ceea ce face pentru noi.
  • Unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care le avem automat atunci când suntem mici, dar pe care le uităm pe parcursul vieții sunt întinderile de dimineață. Chiar și animalele fac acest lucru fără a fi învățate de către cineva. Este o nevoie pe care corpul ne-o transmite, dar pe care uităm să o citim. Un căscat puternic și eliberator este și el o idee foarte bună pentru a elibera căile respiratorii și pentru a oxigena organismul.
  • Postura a fost unul dintre aspectele care au avut major de suferit pe perioada pandemiei și izolării. Postura este cartea noastră de vizită. Este cea care reflectă modul în care gândim, modul în care ne simțim. Este important să ne uităm în oglindă cu atenție și să ne modificăm postura până ne place ceea ce vedem.
  • Atunci când ne gândim la importanța activităților fizice, avem tendința să ne gândim la propriul corp ca fiind o corvoadă. Corpul este însă un privilegiu. Nu ni se cuvine. Este un privilegiu pe care trebuie să îl trăim cu recunoștință. Mișcarea nu trebuie să fie o pedeapsă. Trebuie să fie o bucurie pe care să o adoptăm treptat. Să lăsăm corpului nostru timp să se adapteze.
  • Problemele posturale nu sunt strict funcționale. De exemplu, și inima suferă atunci când stăm cocoșați, stresați. Este important să facem loc inimii pentru a ne putea menține în formă.
  • Este bine să nu uităm că organismul nostru are capacități uimitoare de a se reface, dacă îi creăm condițiile necesare.
Etichete articol:
coronavirusdureri articulareinflamațiemișcarepandemiesport
Articolul anterior
Lecțiile de viață sunt predate azi de influenceri
Articolul următor
Ce faci dacă te-ai accidentat la schi? Patologia mâinii, umărului și genunchilor
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
CoronavirusExerciții fizice și sportTrăiește sănătos cu SimonaVideo