Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Ai stat la plajă prea mult? Iată cum poți trata arsurile!

Autor:

Ai stat la plajă în weekend și ai cam uitat de crema cu factor de protecție solară? Dacă te-ai ales cu arsuri solare, Simona Dragomir îți spune cum le poți trata cu ajutorul unor remedii naturale!

Vezi toate articolele despre:
arsuri solarebeauty helpplajăprotecție solarărecomandareUleiuri esențialevideovitamina C

Bun găsit! Nu ai rezistat tentației de a sta la plajă în primele zile de vacanță și te-ai ales cu arsuri solare? Trebuie să știi că arsura provocată de razele ultraviolete este departe de a fi un lucru banal, ea se încadrează în categoria arsurilor de gradul 1 și necesită îngrijire. Uneori, dacă simptomele persistă sau se agravează, este bine să consulți chiar medicul.

Dacă însă este o arsură ușoară, aș vrea să îți povestesc despre câteva remedii naturale pe care le poți folosi cu încredere, pentru că nu prezintă toxicitate sau efecte secundare.

Levănțica este unul dintre cele mai eficiente remedii, fie că vorbim despre uleiul esențial de levănțică, fie despre cataplasmele cu levănțică. Aplicați o picătură de ulei de levănțică simplu sau diluat într-o linguriță de ulei de migdale pe zona afectată de arsură. Repetați aplicarea de 2-3 ori pe zi, până la atenuarea disconfortului. Pentru cataplasme puneți două mâini de flori de levănțică uscate într-un săculeț de pânză, pe care îl țineți 10 minute în apă caldă. Apoi aplicați cataplasma câteva minute pe arsură, de mai multe ori pe zi.

Gălbenelele sunt și ele foarte bune antiinflamatoare. Compresele cu infuzie rece de gălbenele, aplicate de mai multe ori pe zi pe locul arsurii, sunt foarte eficiente. La fel, infuzia cu flori de mușețel poate calma roșeața și usturimea dată de arsuri. Gălbenelele și mușețelul pot fi folosite și la copii.

Doamnelor, puteți încerca și o mască hidratantă după expunerea la soare. O puteți obține foarte simplu folosind o banană bine coaptă, o linguriță de argilă și 4 capsule de vitamina E. Banana energizează pielea, argila este purificatoare, iar vitamina E ajută la repararea leziunilor cutanate. Aplicați masca pe zonele cu arsuri, iar după 10 minute clătiți cu apă călduță.

Și o mască din Beauty Help și miere sau iaurt ajută la calmarea arsurilor după expunerea la soare, reface derma afectată și previne deshidratarea pielii arse. În plus, Beauty Help conține și vitamina C. Un studiu recent a demonstrat că administrarea vitaminei C imediat după expunerea la soare ajută la regenerarea țesuturilor expuse la soare.

Cel mai bine însă este să evităm arsurile. Așadar, expuneți-vă la soare cu măsură! Nu încercați să luați tot soarele din prima zi. Și hidratați-vă suficient! Pe curând!

Etichete articol:
arsuri solarebeauty helpplajăprotecție solarărecomandareUleiuri esențialevideovitamina C
Articolul anterior
În ce produse se ascunde glutenul?
Articolul următor
Suptul degetului – risc sau beneficiu?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo