Interviuri

Hernia de disc poate fi învinsă!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 4 minute
Vezi toate articolele despre:
ediție printhernie de discNr. 1 ediție print

Interviu cu Cristian Mărgărit, consultant nutriție și fitness

1_ZDS_Cristian_Margarit

Durerile de spate pot ascunde probleme grave! Nu le neglijați! Este avertismentul lui Cristian Mărgărit, cunoscut consultant în nutriție și fitness. Cristian Mărgărit vorbește din proprie experiență, în urmă cu mai mulți ani fiind diagnosticat cu o hernie de disc, pe care a reușit să o învingă cu multă voință, răbdare și cu ajutorul unor soluții alternative. Vorbim cu Cristian Mărgărit despre lupta cu hernia de disc, despre soluțiile folosite, dar și despre îngrijirea articulațiilor pe termen lung.

V-ați confruntat la un moment dat cu o problemă gravă, cu o hernie de disc a cărei indicație era intervenția chirurgicală. Spuneți-ne cum ați reușit să învingeți hernia de disc?

1_ZDS_Herhie

1_ZDS_Herhie2

Aveam dureri de spate și de articulații încă din copilărie. Căzături nenumărate, alimentație săracă în colagen (mâncam foarte puțină carne, pentru că nu îmi plăcea), căratul ghiozdanului și apoi antrenamentele cu greutăți și snowboardingul, probabil că toate și-au adus contribuția. Totuși, în toamna lui 2005, inevitabilul s-a produs, deși eram în cea mai bună formă fizică a vieții mele: în urma unor dureri cumplite și a imposibilității de a mă ridica din pat într-o dimineață, am descoperit o protruzie de 8 mm pe care o aveam la L5 – S1. Așa-zisul diagnostic de „hernie de disc“, o boală degenerativă a discurilor, care duce la deformarea și chiar ruperea acestora. Dorind să evit operația (recomandată în aceste cazuri) am început să caut soluții alternative. Din păcate, după încă un an, protruzia de la L5-S1 ajunsese la 13 mm, nervul sciatic fiind redus la grosimea unei foi de hârtie. Apăruse încă una „mai mică“ (3 mm) la L4-L5. Puteam sta în picioare maximum câteva zeci de secunde, apoi durerile erau insuportabile. Am continuat cu repaus prelungit la pat (chiar și 18-20 de ore pe zi) și, desigur, căutările pentru o soluție naturală de recuperare, având deja foarte mult timp disponibil pentru a studia cauzele și modalitățile de acțiune existente în lume, pe lângă intervenția chirurgicală iminentă.

Ce tratamente ați încercat în această perioadă?

Am încercat analgezicele de pe piață (medicamentele împotriva durerii), dar nu păreau să funcționeze nici chiar atunci când erau 3-4 administrate combinat. Depresia deja începea să se transforme în disperare. Am avut șansa de a lucra într-un domeniu aparte: suplimentele nutritive și fitness. Astfel am avut la dispoziție toate ingredientele de pe piața românească și internațională, dar și posibilitatea de a discuta cu foarte mulți oameni cu probleme similare, în diverse stadii. Am aflat astfel ce funcționează pentru prevenirea degenerării și refacerea articulațiilor și chiar a discurilor intervertebrale. Am testat mai multe variante și ingrediente, unele aparent fără legătură cu articulațiile, dar folosite în fitoterapia Ayurvedică de mii de ani.

În urma acestor testări ați reușit să găsiți o formulă care să acționeze cu adevărat?

Cu câteva zile înainte de data programată pentru operație (cedasem în fața durerilor și am mers către un neurochirurg cu experiență), am început să mă simt semnificativ mai bine. În sfârșit găsisem „formula magică“ din care este inspirat și ArtroHelp. Viața mea a revenit ușor-ușor la normal, am început să reconstruiesc afacerea pe care aproape o pierdusem, mi-am cunoscut viitoarea soție, mi-am regăsit optimismul și pofta de a trăi, dorința de a progresa pe toate planurile. Investigațiile ulterioare au arătat inexistența unei hernii de disc, dovadă că reușisem.

Părea să fie o “minune”, dar o minune pentru care muncisem câțiva ani buni. Formula a rămas ceva de împărtășit cu prietenii și clienții care doreau consultanță personalizată, fiind nevoit să le dau o sacoșă de produse pentru a acoperi toate elementele componente: colagen hidrolizat, enzime digestive, glucozamină, condroitină, vitamine, minerale, antiinflamatoare naturale, plante cu efect regenerator și adaptogen. Părea să nu fie o formulă practică, cine își dorește să înghită în fiecare zi 20-30 de capsule și tablete diferite? Prea puțini oameni. O parte dintre ingrediente nici măcar nu erau de găsit pe piața românească.

Multe persoane suferă de dureri de spate, de hernie de disc și nici nu își imaginează că ar putea să își controleze boala fără a apela la intervenție chirurgicală. Cum ați ajuns la Zenyth și la formula ArtroHelp?

1_ZDS_Hernie_de_disc

În toamna lui 2012 am cunoscut echipa Zenyth, deja experimentați în suplimente nutritive sub formă de pudră. Având certitudinea că se poate oferi un produs mult mai bun decât tot ce există pe piață, m-am decis să valorific experiența mea și împreună cu specialiștii Zenyth am creat ArtroHelp, un produs revoluționar, o formulă complexă, cu ingrediente 100% naturale și în doze terapeutic suficiente! Produsul a fost împărțit în două componente, cu acțiune sinergică. ArtroHelp Repair – o componentă de regenerare, care poate fi folosită pe termen lung, și ArtroHelp Calm – pentru efect rapid, imediat.

ArtroHelp asigură îngrijirea articulațiilor pe mai multe planuri: refacerea și protejarea articulațiilor și cartilajelor, menținerea sănătății sistemului muscular, reducerea durerii și disconfortului articular. Ulterior a luat naștere ArtroHelp Forte care reunește atât componenta de regenerare, cât și componenta antiinflamatoare.

În încheiere, ce le recomandați celor care suferă de probleme articulare?

1_ZDS_Park_12

Întotdeauna, primul pas este la medic, apoi se stabilește planul de acțiune care, pe lângă suplimente, trebuie să includă o nutriție adaptată, hidratare, mișcare, odihnă. Chiar și atunci când operația este singura soluție, produsul ArtroHelp ajută vindecarea și reluarea într-un timp mai scurt a activităților dorite. Planul de suplimentație poate fi completat cu omega 3, vitamina C, vitamina D (în special în sezonul rece). Și foarte important: să alegem produse cu ingrediente 100% naturale.

 

Etichete articol:
ediție printhernie de discNr. 1 ediție print
Articolul următor
Prof. John Ionescu: Abordarea holistică a bolilor autoimune

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Interviuri

Te-ar putea interesa și: