Medicină funcțională, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Alimente care refac mucoasa intestinală

Autor:

Sindromul de intestin permeabil poate fi avea legătură cu bolile autoimune, cu alergiile sau inflamația cronică. Repararea intestinului înseamnă o șansă dată corpului să se vindece. Iată care sunt cele mai bune alimente pentru sănătatea intestinului!

Vezi toate articolele despre:
colagendietăintestin permeabilNutrițiesupă de oasevideo

Bun găsit, dragii mei! Știați că bolile autoimune, alergiile, inflamația cronică, depresia pot avea legătură cu sindromul intestinului permeabil? O parte dintre substanțele provenite din alimente, dar și bacterii și toxine ajung să treacă dincolo de bariera intestinală, să se infiltreze în fluxul de sânge și să cauzeze probleme în organism. Reparând intestinul, dăm o șansă reală corpului să se vindece.

Astăzi mi-am propus să vă prezint unele dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea intestinului. În fruntea listei se află supă de oase. Fie că este făcută din pui, curcan, vită, miel, pește, ea conține substanțe nutritive, care calmează sistemul imunitar hiperactiv, alungă răceala și liniștește tulburările digestive. Supa de oase conține în plus gelatină sau colagen, care ajută la refacerea mucoasei intestinale.

Uleiul din nucă de cocos reprezintă un alt aliment ce nu trebuie să lipsească din dieta noastră, pentru că reduce inflamația și vindecă mucoasa intestinului. Nu trebuie să uităm nici de untul din cocos. Are aceleași beneficii ca uleiul din nucă de cocos, dar conține în plus făină de nucă de cocos, în care se găsesc și fibrele din fruct. Un excelent prebiotic, care ajută la hrănirea și susținerea microbiomului intestinal.

Știți cine poate distruge bacteriile rele, în special Helicobacter pylori? Ei bine, oțetul de mere! Tot el îmbunătățește procesul digestiv, stabilizează nivelul zahărului din sânge și reduce inflamația.

Să nu uităm nici de untul clarifiat. Cu un conținut mai mare de grăsime decât untul obișnuit, el este plin de nutrienți care susțin sănătatea intestinului. Mulți dintre cei cu permeabilitate intestinală au intoleranță la lactoză și cazeină, motiv pentru care li se recomandă untul clarifiat, pe care îl tolerează foarte bine.

Ați folosit vreodată ghimbir? În salate, în smoothie-uri sau în legume preparate în casă? Ori în ceaiuri? Ghimbirul conține uleiuri esențiale cu puternice proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiparazitare. În plus, are un puternic efect antioxidant, protejând organismul de efectele radicalilor liberi. Tot el este cel care elimină senzația de greață și tulburările digestive, îmbunătățind secreția de sucuri gastrice, bilă și enzime pancreatice.

Rețineți: cel mai bun medicament pentru intestin este hrana sănătoasă! Să ne revedem sănătoși și voioși! Pe curând!

Etichete articol:
colagendietăintestin permeabilNutrițiesupă de oasevideo
Articolul anterior
Articulațiile și meteosensibilitatea
Articolul următor
Goldenseal: cel mai studiat antibiotic și antibacterian natural
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăTrăiește sănătos cu SimonaVideo