Nutriție

8 motive să consumi castraveți zilnic

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
sfaturitips & tricks

Castravetele este o legumă răcoritoare, delicoasă și hrănitoare, plină de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitaminele C, B, K, cupru, potasiu, mangan, elemente care contribuie la revitalizarea sănătății tale. Îți prezentăm în continuare câteva dintre beneficiile uimitoare ale consumului de castraveți asupra organismului tău.

Protejează creierul

Castraveții conțin un antiinflamator numit fistein care s-a dovedit a juca un rol crucial în susținerea sănătății cerebrale. Aceste legume sunt cunoscute pentru îmbunătățirea memoriei, protejarea celulelor nervoase de declinul cauzat de îmbătrânire, iar acest fistein a fost recunoscut ca având proprietăți în prevenirea deficiențelor mentale la șoareci, cum ar fi boala Alzheimer.

Protecție antioxidantă uimitoare

Castraveții sunt încărcați de antioxidanți, inclusiv vitamina C și betacaroten. De asemenea, aceștia conțin flavonoizi antioxidanți, cum ar fi quercetina, apigenina, luteolina și kaempferol. Quercetina este un antioxidant care s-a dovedit a fi un antihistaminic natural, iar kaempferolul este de folos în lupta împotriva cancerului și reducerea riscului de boli de inimă.

Reduc inflamația

Castraveții pot ajuta la gestionarea răspunsului antiinflamator în corp. Unele studii efectuate pe animale au arătat că extractul de castravete ajută la reducerea inflamației prin inhibarea activității enzimelor proinflamatorii.

Reduc riscul de cancer

Datorită polifenolilor, castraveții pot ajuta la reducerea riscului de apariție a diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, ovarian, uterin sau de prostată. Castraveții conțin, de asemenea, fitonutrienți numiți curcubitacine, care au importante proprietăți anticancerigene.

Împrospătează respirația

În cazul în care dorești să îți împrospătezi respirația în mod natural, poți pune o felie de castravete pe cerul gurii. Această legumă te ajută să scapi de bacteriile care cauzează mirosul neplăcut. Conform medicinei ayurvedice, consumul de castraveți poate ajuta, de asemenea, la reducerea arsurilor stomacale, considerate o cauză principală a respirației urât mirositoare.

Controlează stresul

Castraveții conțin vitamine din complexul B – B1, B5 și B7. Aceste vitamine B sunt cunoscute pentru ajutorul acordat în ușurarea anxietății și reducerea efectelor nocive ale stresului.

Controlul greutății

Castraveții au foarte puține calorii, dar foarte multe substanțe nutritive. Când se digeră, castraveții au o textură asemănătoare unui gel, care ajută la îmbunătățirea digestiei și menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp.

Sănătatea inimii

Deoarece castraveții conțin potasiu, aceștia pot fi de ajutor în scăderea tensiunii arteriale. Potasiul este un electrolit, iar funcțiile sale interacționează cu sodiul pentru a ajuta la controlul transportului impulsurilor nervoase, a contracțiilor musculare și a altor funcții ale inimii.
Așadar, bucură-te de beneficiile castraveților!

Etichete articol:
sfaturitips & tricks
Articolul anterior
Top 10 superfoods pentru slăbire, imunitate, energizare
Articolul următor
Cât de sănătos e să bei apă în timp ce mănânci?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: