Nutriție

Clorofila, noua regină a dietelor

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
antioxidanțiclorofilădietăNutrițieslăbire

Cura de slăbire cu clorofilă reprezintă o soluție la modă printre vedetele de peste ocean pentru a elimina suprusul de kilograme acumulat în perioada de vacanță. Deși beneficiile clorofilei pentru sănătate sunt cunoscute de mult timp, în domeniul curelor nu a fost încă suficient exploatată.


Clorofila este pigmentul care dă culoare verde plantelor, asemănătoare d.p.d.v. chimic cu hemoglobina, diferența fiind că aceasta conține un ion de magneziu in loc de fier. Tocmai datorită acestei asemănări clorofila determină creșterea numărului de globule roșii, asigurând o mai buna oxigenare a țesuturilor. De asemenea clorifila este un redutabil protector al ficatului, având efect antioxidant, reglează activitatea tractului digestiv și este un antiinflamator și antiseptic natural.

Dieta cu clorofilă aduce organismului un aport important de magneziu (reprezintă cea mai semnificativă – prin cantitate şi accesibilitate sursă naturală de magneziu), vitaminele C, K și vitamine din grupul B, dar și fier, calciu și acid folic.

Alimentația nesănătoasă, dietele hiperproteice sau stresul determină acidiferea mediului intern, proces care determină funcționarea deficitară a organismului și stimulează procesul de îngrășare. James Duigan, nutriționistul unor vedete precum Elle Macpherson sau Rosie Huntington Whiteley promovează această dietă remarcând efectele benefice de alcalinizare a mediului intern pe care le are clorofila.

Etichete articol:
antioxidanțiclorofilădietăNutrițieslăbire
Articolul anterior
Șapte alimente care nu lipsesc din bucătăria nutriționiștilor
Articolul următor
Mănâncă inteligent pentru un creier sănătos

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: