Nutriție

Ia-ți porția de antioxidanți din germeni de broccoli

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
antioxidanțibroccolicancerdieta anticancerenzimegermeniinflamație

În ultimii ani, germenii de broccoli au devenit din ce în ce mai populari şi s-au remarcat ca preferații comunităților preocupate de sănătate din SUA. Cu un conținut de vitamine extrem de concentrat şi cu o cantitate de nutrienți de 10 până la 100 de ori mai mare decât broccoli matur, germenii de broccoli au început să fie disponibili în toate magazinele alimentare din SUA.

Germenii de broccoli aduc o serie întreagă de beneficii pentru sănătate, fiind o excelentă sursă de proteine pentru vegetarieni sau pentru cei care se abțin de la consumul de carne din motive religioase sau de altă natură.

Germenii de broccoli protejează ficatul și previn cancerul

Cercetătorii din domeniul medical de la Universitatea John Hopkins au descoperit că broccoli conține niveluri ridicate de compuşi care pot preveni cancerul. Unul dintre aceşti compuşi, sulforafanul, a fost descoperit în germenii de broccoli şi se crede că inhibă creşterea celulelor stem canceroase. De asemenea, beneficiile includ protejarea ficatului în prelucrarea toxinelor şi a agenților cancerigeni ce pot fi dăunători sănătății. Anumite studii de la Universitatea Ulster au concluzionat că un consum zilnic de aproximativ 100 de grame de legume încolțite ajută la protejarea organismului împotriva deteriorării ADN-ului asociată cu cancerul.

Enzimele din germeni au efect antiinflamator

Enzimele conținute de germenii de broccoli ajută la buna funcționare a inimii, arterelor şi rinichilor, prin reducerea inflamațiilor, dar şi protejarea vaselor de sânge şi prevenirea altor boli vasculare, cum ar fi cele legate de diabet. Adăugarea germenilor de broccoli în dieta zilnică va contribui la dezvoltarea colesterolului bun în timp şi la reducerea nivelului de colesterol rău. 
Un articol din New York Times declara recent că o dietă constantă de două luni de zile cu germeni de broccoli contribuie la reducerea nivelului de infecții bacteriene ce conduc la ulcer gastric. De asemenea, sulforafanul din germenii de broccoli ajută la reducerea inflamațiilor ce însoțesc astmul şi alergiile nazale.
Germenii de broccoli pot fi consumați cruzi, în salate şi sandwich-uri, sau fierți pentru a spori aroma unor feluri de mâncare populare. Încărcați de substanțe nutritive şi antioxidanți ce vă protejează de cancer, germenii de broccoli sunt legumele perfecte pe care să le includeți într-un stil de viață sănătos. 

Etichete articol:
antioxidanțibroccolicancerdieta anticancerenzimegermeniinflamație
Articolul anterior
Aspartamul: potențial distructiv pentru creier
Articolul următor
De ce nu expiră mierea?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: