Pastila cea bună, Sănătate, Video

Ce sunt și cum luăm suplimentele naturale? – VIDEO

Autor:

Toamna și iarna, majoritatea oamenilor se gândesc la prevenție. Caută să își întărească organismul, imunitatea și să își completeze dieta cu suplimente nutritive. Hai să ne amintim ce sunt acestea,  întrucât ele chiar ne ajută să ne menținem starea de sănătate, tonusul și energia.

Vezi toate articolele despre:
imunitatevitamina Cvitamina Dzinc

Un supliment alimentar este destinat să furnizeze substanțe nutritive care altfel nu ar putea fi consumate în cantități suficiente într-o nutriție normală. Suplimentele alimentare includ: vitamine, minerale, fibre, acizi grași sau aminoacizi.

Ce sunt vitaminele?

Un compus chimic organic (sau un set asociat de compuși) se numește vitamină, atunci când nu poate fi sintetizat în cantități suficiente de către un organism și trebuie introdus în dietă. De exemplu, acidul ascorbic (vitamina C) este o vitamină pentru oameni, dar nu pentru animale. Suplimentarea este importantă pentru tratamentul multor probleme de sănătate.

Ce sunt mineralele?

Minerale: Acestea sunt elementele chimice necesare pentru supraviețuirea organismelor, cu excepția celor patru elemente carbon, hidrogen, azot și oxigen – prezente în moleculele organice comune. Corpul folosește mineralele pentru menținerea sănătății oaselor, mușchilor,  inimii sau creierului. Mineralele sunt, de asemenea, importante pentru fabricarea enzimelor și hormonilor.

Ce sunt extractele din plante?

Extracte din plante: Plantele au stat la baza tratamentelor medicale pentru o mare parte din istoria omenirii și, la fel ca medicina tradițională, sunt importante și astăzi. Medicina modernă recunoaște medicina pe bază de plante ca o formă de medicină alternativă, însă cel mai sigur este ca, înainte să iei orice supliment alimentar, să ceri sfatul medicului tău. Mulți întreabă când se iau suplimentele alimentare. În funcție de suplimente, acestea se iau înaintea mesei sau după masă, de aceea este esențial să citiți prospectul și să respectați indicațiile din acesta. Citiți deci eticheta ori de câte ori cumpărați sau folosiți un supliment alimentar, întrucât indicațiile privind doza zilnică recomandată, perioada de administrare și ritmul de administrare a dozelor sunt importante. Perioada de administrare diferă de la un pacient la altul, însă în majoritatea cazurilor, suplimentele nutritive nu au riscuri pentru sănătatea consumatorilor.

Anul trecut, 70% dintre români au consumat suplimente alimentare, 51% din totalul consumatorilor de suplimente alimentare din România apelând la acestea pentru susținerea imunității și rezistenței organismului. Toate acestea conform unui studiu de consumator solicitat de o companie autohtonă de astfel de produse. În cazul suplimentelor pentru adulți, principalele criterii care influențează alegerea sunt: recomandarea medicului, efectul/beneficiile produsului, conținutul de ingrediente cât mai naturale.

Recomandări pentru sezonul rece

Recomandările noastre pentru sezonul rece 2021, în ceea ce privește managemenetul răcelilor și gripelor, sunt Vitamina C Premium cu Rodie, Zinc 25, Super Vitamin D3 cu ulei de cocos și Melatonin Forte. Acest kit este profilactic, însă util și în situația neplăcută a unui debut de viroză.

La nivel mondial s-a înregistrat o creștere uriașă în rândul celor care folosesc suplimentele nutritive și nu este de mirare faptul că tot mai multe produse și companii  apar. O parte din vitaminele și mineralele produse de acestea sunt combinații ale unor substanțe chimice de sinteză care diferă de cele naturale. De aceea trebuie să ne informăm și să știm cât mai corect care sunt cele mai bune vitamine de pe piață, astfel încât să beneficiem de pe urma lor.

Produsele noastre pot fi găsite cu explicații de doze și utilizare în detaliu pew www.zenyth.ro.

Etichete articol:
imunitatevitamina Cvitamina Dzinc
Articolul anterior
Un copil de 10 pe linie? Cât și cum le cerem copiilor? – VIDEO
Articolul următor
Mituri și adevăruri despre colesterol – Video
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Pastila cea bunăSănătateVideo