Nutriție, Pastila cea bună, Video

Ce trebuie să știi despre deficitul de magneziu? – Video

Autor:

Dacă întrebi un om ce anume crede că îi lipsește din dietă, va spune, probabil, calciu, vitamina D sau fibre. Deși toate substanțele nutritive sunt esențiale pentru sănătate, magneziul este extrem de important pentru că, de obicei, nu îl obținem într-o cantitate suficientă și niciuna dintre celulele noastre nu poate funcționa fără el.

Vezi toate articolele despre:
dietăglicemiemagneziusistem musculartensiune arterială

Dieta și lipsa magneziului

Deficitul de magneziu este de cele mai multe ori cauzat și de un regim alimentar dezechilibrat. Astfel, lipsa din alimentație a alimentelor bogate în magneziu, precum plantele verzi, migdalele, alunele sau fasolea, conduce la scăderea nivelului acestui mineral din organism. În plus, alte cauze care pot să determine deficitul de magneziu sunt dietele pentru slăbit, consumul de grăsimi în cantitate mare, consumul excesiv de zahăr și carne, diabetul zaharat, administrarea de antibiotice și, nu în ultimul rând, nivelul ridicat de stres, la care se adaugă alcoolul, consumul de cafea și fumatul.

Deficitul de magneziu și riscurile pe termen lung

Magneziul este un element nutritiv de bază pentru organismul nostru, iar alături de calciu, fosfor, potasiu şi sodiu, unul dintre cele mai importante minerale de care corpul are nevoie în vederea unei funcţionări optime. Deficiența de magneziu prezintă riscuri pentru sănătate pe termen lung. Deși nici un aliment nu are o cantitate imensă de nutrienți, nu este greu să obții suficient magneziu dacă vei consuma spanac, salată verde, broccoli, nuci și cereale integrale – în rotație obișnuită. Magneziul este implicat în reglarea tensiunii arteriale, a zahărului din sânge, a frecvenței cardiace și în transmiterea impulsurilor nervoase, de aceea conștientizarea importanței sale face ca atunci când, de exemplu, te simți epuizat, anxios, ai aritmii sau chiar tranzit intestinal îngreunat, să te poți gândi la lipsa magneziului.

Suplimente premium cu magneziu, cu biodisponibilitate crescută

Zenyth are 4 produse cu Magneziu, fiecare dintre acestea fiind suportul unui organism slăbit de factorii externi menționați anterior.

Magneziul marin, obținut prin calcinarea apei de mare din zona de coastă a Irlandei, este un complex de magneziu (33%) și peste 70 microelemente (electroliți), care susțin acțiunea magneziului. Acesta ajută la sănătatea sistemului osos și a celui muscular, la producția de energie. Poate fi folosit pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal de către persoanele cu aciditate gastrică și reflux gastric.

Magneziul citrat este o sare de magneziu cu acid citric, care pe lângă efectele binecunoscute ale magneziului pe sistemul osos și muscular, are și efect laxativ la persoanele cu hipoaciditate gastrică. Această formă de magneziu funcționează cel mai bine pe stomacul gol, urmată de un pahar cu apă sau suc pentru a ajuta la absorbție. Citratul de magneziu este recomandat în migrene, în anxietate și depresie.

Magneziul bisglicinat este un produs potrivit pentru persoanele sensibile la oxidul sau citratul de magneziu, deoarece nu are efect laxativ. Este recomandat în sindromul premenstrual, în reducerea rezistenței la insulină, menținerea tensiunii arteriale normale, întrucât are efect calmant.

Magneziul malat este o sare de magneziu cu acid malic, cu efect de reducere a oboselii. Este cel mai potrivit în fibromialgie, oboseală, migrene, depresie, anxietate și dureri cronice.

Cea mai bună soluție împotriva carenței de magneziu implică o dietă sănătoasă. Suplimentele alimentare completează hrana și se administrează dacă îți cunoști starea de sănătate, ele fiind în legătură cu efortul, sexul și vârsta persoanei, conform indicațiilor medicului.

Etichete articol:
dietăglicemiemagneziusistem musculartensiune arterială
Articolul anterior
Cancerul în sfera digestivă. De la factori de risc la intervenții nutriționale – Video
Articolul următor
Ce este mai important, gustul sau plating-ul? – Video
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițiePastila cea bunăVideo