Sănătate integrativă, Video

Cum elimini inflamația din organism pe cale naturală? – VIDEO

Autor:

Bine te-am găsit! Sunt Raluca Schachter și azi îți voi vorbi despre inflamație, un simptom extrem de comun și periculos în același timp! O observ aproape la toate persoanele cu care lucrez; poate să apară sub diverse forme și de cele mai multe ori implică în mod direct cauzele pe care le voi prezenta în continuare.

Vezi toate articolele despre:
antiinflamatorboswelliainflamațiequercetinăvideo

Dar pentru a clarifica, ce înseamnă de fapt această inflamație? Inflamația este modul în care organismul inițiază vindecarea. Dar atunci când aceasta este scăpată de sub control, poate rezulta într-o activitate excesivă a radicalilor liberi și distrugere a țesuturilor.

Sunt numeroase mecanisme în corp care determină inflamație. Răspunsul sistemului imunitar este unul din mecanismele primare care inițiază procese inflamatorii. Un nivel ridicat de inflamație este implicat în foarte multe afecțiuni.

Care sunt cei mai importanți factori declanșatori de inflamație?

Insulina și proteina C-reactivă

Un nivel ridicat de insulină (adică peste 5, din punct de vedere funcțional) este un factor primar asociat cu bolile cardiovasculare. Aceasta crește inițierea mediatorilor pro-inflamatori și este de asemenea deseori asociată cu un nivel ridicat al proteinei C-reactive, un marker primar al inflamației. Chiar dacă nivelul de insulină este normal, proteina C-reactivă poate fi ridicată, de exemplu în urma unei infecții virale puternice sau în prezența altor afecțiuni și infecții cronice. De asemenea, studiile au demonstrat că nivelul ridicat al proteinei C-reactive poate fi determinat în proporție de până la 73% de consumul grăsimilor trans din alimentele procesate.

Ca și în cazul colesterolului ridicat, proteina C-reactivă este un răspuns la inflamație, nu o cauză a acesteia. Cauzele sunt multiple și sunt în mare parte legate de deficiențele nutriționale, metabolismul disfuncțional al glucozei, hiperinsulinemie, toxicitate și răspunsul organismului la stres. Un nivel mai mare de 3 al acestui marker indică un nivel ridicat de inflamație. Analiza proteinei C-reactive în asociere cu nivelul homocisteinei și al insulinei este esențială pentru monitorizarea adecvată a inflamației în corp.

Disbioza intestinală

Cercetările medicale au demonstrat că inflamația implică deseori disfuncția digestivă. Bolile autoimune, de exemplu, implică foarte des disbioza intestinală și alte multiple infecții cronice. De aceea, este esențială o strategie care să se concentreze pe restabilirea funcțiilor digestive și a imunității, pentru a normaliza răspunsul proceselor inflamatorii. Alimentele reactive, infecțiile cu patogeni și metalele grele sunt de asemenea direct răspunzătoare de alterarea pereților intestinali și generarea inflamațiilor.

Alimentația procesată și metode incorecte de preparare a hranei

Pericolul aici este consumul de uleiuri vegetale procesate și toxice, bogate în omega 6, care produc inflamație. La fel de dăunătoare sunt alimentele procesate, care conțin aceste uleiuri, grăsimi trans, dar și alte substanțe toxice și chiar carcinogenice, alimente produse industrial conținând ierbicide, pesticide, fungicide și produse de la animale crescute industrial cu steroizi, antibiotice, hrană cu micotoxine.

De asemenea, gătirea alimentelor la temperaturi înalte, formarea crustei în urma grătarului, prăjelii etc. pot genera inflamație ridicată în corp prin intermediul produșilor avansați de glicare care se generează. 

Alternative naturale de eliminare a inflamației pe termen lung

În primul rând este necesară urmarea unei alimentații non-inflamatoare, non-procesate, care se potrivește metabolismului tău.

Enzimele proteolitice cum sunt bromelaina, pancreatina și serrapeptaza, lumbrokinaza conțin puternice proprietăți și efecte antiinflamatoare, dar și anticoagulante și sunt foarte indicate.

O varietate foarte mare de extracte naturale au o acțiune puternic antiinflamatoare și nu numai; câteva dintre acestea sunt boswellia, turmericul, ghimbirul și quercetina.

În încheiere, sper ca aceste informații să te ajute să faci schimbări importante pentru sănătatea ta și să reduci astfel gradul de inflamație din corp! Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
antiinflamatorboswelliainflamațiequercetinăvideo
Articolul anterior
Dificultățile de digestie – la ordinea zilei – VIDEO
Articolul următor
O plantă minune, ce te ține departe de stres! – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Sănătate integrativăVideo