Sănătate integrativă, Video

Detoxifierea: ne este necesară? – VIDEO

Autor:

Bine te-am găsit, sunt Raluca Schachter și azi doresc să-ți vobesc despre importanța detoxifierii în orice afecțiune și pentru sănătate generală! Dar mai întâi, trebuie să clarificăm de unde vine intoxicația, ce înseamnă de fapt detoxifierea corpului și cum se realizează în mod corect?

Vezi toate articolele despre:
colondetoxifiereleaky guttoxinevideo

Expunerea noastră la poluanții din ce în ce mai numeroși din alimente, apă, aer, împreună cu ingestia unei alimentații sintetice, alterate, chimizate, combinată cu obiceiuri nesănătoase în stilul de viață, determină o mare provocare pentru organism și o grea povară pentru organele de detoxifiere: ficat, colon, rinichi, piele, plămâni.

Din fericire, parte din inteligența genetică a celulelor este abilitatea de autodetoxifiere. Dacă nu s-ar întâmplă așa, fiecare celulă din corpul nostru ar muri de autointoxicare! Dar din cauza faptului că suntem bombardați cu materiale toxice la tot pasul, din alimentație, medicamente, apă, aer, sol, organismul nostru poate deveni toxic, iar celulele pierd resursele necesare pentru a se autodetoxifia.

Cum ne afectează toxinele?

Prin efortul organismului de a se menține sănătos, acesta va încerca să elimine toxine atunci când i se va oferi ocazia, dar aceasta poate fi o povară în plus pentru organele de detoxifiere deja slăbite… Acumularea toxinelor în diverse țesuturi ale organismului afectează sănătatea pe mai multe planuri prin:

  • „otrăvirea” celulelor
  • alterarea reacțiilor enzimatice
  • înlocuirea nutrienților în reacțiile biochimice cu toxine
  • acumularea toxinelor în organele vitale care alterează funcția lor normală

Pierderea echilibrului biochimic este o cauză principală care contribuie la pierderea rezistenței organismului de a absoarbe și a elimina toxine. Ca rezultat, acest dezechilibru permite acumularea de și mai multe toxine, formându-se astfel un cerc vicios.

Dar oferind organismului toți nutrienții necesari și sprijinindu-l în mod corect pentru a putea face față eliminării de toxine (care otrăvesc, slăbesc și alterează funcțiile metabolice), se poate oferi un mediu pentru a facilita tendința naturală, înnăscută a organismului de a manifesta sănătate optimă… Dacă i se îngăduie!

Cu ce ne luptăm de fapt?

Se estimează că peste 80.000 de chimicale făcute de om au fost adăugate în mediul nostru. Multe dintre ele sunt cancerigene și alterează funcțiile sistemului imunitar și endocrin.  Toxinele sunt prezente acum în aer, apă, mâncare și în multe produse de igienă și îngrijire personală care se folosesc zilnic!

Și să nu uităm plasticul din viața noastră, poluanții industriali, produsele de menaj, mașinile noi, covoarele noi, mobila nouă și expunerile toxice la locul de muncă, la coafor, în zone de construcție, fumul de țigară și multe altele.

Metalele grele și riscul acumulării

Și apoi mai există metalele grele, care se regăsesc acum aproape peste tot în mâncare și apă, nu neapărat în proximitatea unei explozii nucleare, cum este credința comună. Metalele grele se acumulează în țesuturi vitale (creier, oase, ficat etc.), dezechilibrează funcția organelor, înlocuiesc mineralele nutriționale în activitatea lor biologică, dezechilibrează activitatea enzimatică și creează dezechilibru biochimic.

Care sunt efectele compușilor aromatici?

Efectele acute toxice ale compușilor aromatici includ stări de amețeală și vomă, dureri abdominale, migrene, confuzie, tremur și pierderea cunoștinței. Expunerea cronică poate afecta organe multiple. Solvenții aromatici sunt folosiți comercial într-o varietate de aplicații. Se găsesc în producerea plasticului, a vopselurilor, rășinurilor, fibrelor sintetice, cauciucuri, lubrifianți, coloranți și detergenți. Sunt de asemenea folosiți în industria tipografică și a pielăriei, se regăsesc în mulți agenți industriali de curățare și sunt o parte integrantă a carburantului pentru mașini, avioane și țigări.

Parabenii sunt o familie de conservanți care se regăsesc în multe cosmetice și alte produse farmaceutice și industriale. Au o activitate inerentă estrogenică și au fost detectați în celulele persoanelor bolnave de cancer de sân.

Ftalații sunt folosiți în producerea plasticului și oferă flexibilitate acestuia. Sunt folosiți în foarte multe produse, de la cosmetice la detergenți, șampoane și produse farmaceutice. Esterii de acid ftalic sunt bine cunoscuți ca substanțe care dereglează sistemul endocrin, lucru care poate determina disfuncții neurologice și de dezvoltare. Ftalații au fost, de asemenea, implicați în dezvoltarea anormală a fătului, în special a fătului masculin.

Atenție la glifosat!

Glifosatul este cea mai produsă substanță chimică din lume și care afectează imunitatea. Este folosit în ierbicide și peste 700 de produse agricole, forestiere și casnice. Glifosatul poate modifica flora intestinală și poate compromite sănătatea multor animale și oameni.

Creșterea spectaculoasă a numărului de mașini din ultimii 50 de ani a generat, de asemenea, și creșterea substanțelor toxice, cum sunt monoxidul de carbon, dioxidul de nitrogen, benzenul, formaldehida și hidrocarburile policiclice.

Studii recente corelează incidența în creștere a astmului cu calitatea aerului și relevă că în multe regiuni apă potabilă conține reziduuri de hormoni și substanțe farmaceutice.

Acest aspect extrem de serios pentru sănătatea noastră nu se oprește însă aici! Pe lângă aceste toxine la care suntem expuși în fiecare zi, mulți oameni mănâncă mai dezechilibrat nutrițional decât niciodată și nu au un stil de viață sănătos.

Ce înseamnă o detoxifiere eficientă?

Celulele au nevoie de resurse pentru a absorbi toxinele, pentru a genera energie, pentru a elimina toxinele și a executa corect funcția de permeabilitate a membranei pentru a lăsa material bun să intre în interior și a elimina material toxic spre exterior. Dar dacă alimentația nu este sănătoasă și nu oferă nutrienții necesari, atunci nici una dintre aceste funcții necesare pentru detoxifiere nu va fi îndeplinită cu succes.

Dat fiind că fiecare persoană din societatea modernă este expusă într-o anumită măsură la compuși toxici, excreția acestora ar trebui să fie evidentă în fiecare analiză de urină a fiecărei persoane. Dar realitatea este că cei mai simptomatici și bolnavi indivizi sunt aceia care prezintă funcții de excreție deficitară.

Cum pregătim organismul pentru detoxifiere?

Orice procedură mai amplă de detoxifiere nu trebuie întreprinsă fără a pregăti organismul în prealabil să poată face față acestei detoxifieri. Paradoxal, pentru a asigura o detoxifiere completă și de succes, este nevoie de o bună funcționare a sistemului digestiv, a ficatului, fierei și a glandelor suprarenale. Dacă rata de detoxifiere celulară depășește rata la care organele de eliminare pot elimina toxinele, atunci se creează un blocaj în circulația sanguină și toxinele se recirculă.

Există multe ingrediente naturale esențiale în programele de detoxifiere, cum ar fi formulele pentru detoxifierea ficatului (LiverHelp Forte), glutationul, N-acetil-cisteina, acid alpha lipoic, chlorella, spirulina, cărbunele activ, ColonHelp, pre și probiotice și multe altele.

Detoxifierea și alimentația echilibrată

Dar cea mai bună detoxifiere pe care o poate face un individ este asigurarea unei alimentații personalizate, curate, neprocesate. Apoi trebuie rezolvate deficiențele nutriționale și trebuie asigurată o bună funcționare a organelor de eliminare. Protocolul de detoxifiere trebuie să fie individual și ales la momentul potrivit;  un protocol de detoxifiere care funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru o a două persoană și poate chiar să-i facă rău unei a treia persoane. Detoxifierea este doar o treaptă în procesul complex de vindecare naturală, nu un tratament menit să asigure vindecarea.

Am încredere că aceste informații îți vor fi  de folos și te vor ajuta să te asiguri că te poți detoxifia în mod corect și că acest lucru este esențial!

Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
colondetoxifiereleaky guttoxinevideo
Articolul anterior
Etichetarea alimentelor și Nutri-Score – VIDEO
Articolul următor
Prediabetul, de la diagnostic la tratament – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Sănătate integrativăVideo