Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Autor:

Cu toții am fost răgușiți măcar o dată și am dat vina pe schimbările de vreme sau pe ultimul concert la care am cântat alături de trupa preferată. Totuși, unele modificări ale vocii pot avea și alte cauze.

Vezi toate articolele despre:
hipotiroidisminflamațierăgușeală

Invitata Simonei Dragomir, doamna dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, ne vorbește în această ediție despre răgușeală și bolile pe care le poate ascunde această modificare a vocii.

Ce înseamnă răgușeala și de ce uneori avem senzația că rămânem fără voce?

Răgușeala sau, în termeni medicali, disfonia reprezintă alterarea vocii din punct de vedere al calității, volumului sau tonalității și este determinată de inflamarea laringelui. Cele mai frecvente cauze sunt infecțiile respiratorii și alergiile de sezon, caz în care răgușeala este însoțită de tuse seacă, iritativă sau simptome respiratorii. Alte cauze, care nu țin de sfera aparatului respirator, pot fi reprezentate de reflux gastroesofagian, hipotiroidism, noduli sau polipi la nivelul corzilor vocale sau chiar cauze mai grave, de tip paralizie de corzi vocale, cancer laringian sau pulmonar. Prin urmare, o disfonie care nu se ameliorează și durează mai multe săptămâni necesită investigații suplimentare ale medicului specialist.

Fumatul, mediul poluat în care trăim, stresul prelungit, vorbitul prelungit sau țipatul excesiv și plânsul în rândul copiilor sunt cauze favorizante ale disfoniei și ar trebui evitate, mai ales în perioadele în care vocea este alterată.

Ce este de făcut pentru a vă păstra vocea?

Pentru vindecarea disfoniei se recomandă repausul vocal și în niciun caz nu se vorbește șoptit, pentru că reprezintă un efort semnificativ pentru corzile vocale. Este recomandat de asemenea consumul lichidelor călduțe, al siropurilor naturale din muguri de brad sau limonadă cu miere. De asemenea, sunt recomandate infuziile de plante cu acțiune de calmare, emolientă și expectorantă, ceaiuri călduțe de mușețel, nalbă, lavandă sau pot fi consumate cu suc de lămâie.

În momentele în care vocea ne este alterată, este recomandat să nu stăm într-o cameră foarte încălzită și cu aer forte uscat. Totodată ar trebui să renunțați la fumat, să evitați consumul alimentelor sau băuturilor reci, fierbinți sau iuți, dar si consumul de alcool sau băuturi acidulate.

Sunt recomandate și suplimentele care susțin și întăresc sistemul imunitar. Astfel de produse sunt Quercetin Bromelain Vitamin C, cu efecte asupra imunității, a reducerii inflamației și împotriva alergiilor sau Echinacea cu Soc și Mușcată africană datorită conținutului de echinacea cu efecte imunostimulatoare și socului cu acțiune antiinflamatoare. Alte produse recomandate sunt Goldenseal și Vitamina C+D3+Zn.

Urmărind emisiunea veți afla ce este disfonia, care sunt cauzele acesteia, ce boli poate ascunde o stare prelungită de alterare a vocii și cum poate fi tratată.

Dacă doriți să vizionați emisiunea integrală, o puteți face accesând link-ul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
hipotiroidisminflamațierăgușeală
Articolul anterior
Menopauza și tratamentele de substituție hormonală – VIDEO
Articolul următor
Ajutor natural pentru ficatul tău – Video
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo