Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Care sunt beneficiile colagenului?

Autor:
Vezi toate articolele despre:
articulațiicolageninflamațiesfatslăbirevideo

Colagenul susține sănătatea și fermitatea pielii. Colagenul ajută la menținerea mobilității articulațiilor. Colagenul contribuie la sănătatea intestinului și asigură energie în curele de slăbire. Colagenul contribuie la reducerea inflamației și la repararea țesuturilor în cazul celor care fac sport. Explicații și detalii despre beneficiile colagenului prezintă Simona Dragomir.

Video transcript

Bun găsit, dragii mei! Astăzi vorbim despre colagen. Ce este colagenul? De ce avem nevoie de mai mult colagen pe măsură ce înaintăm în vârstă? Care sunt cele mai bune surse de colagen?

Colagenul este o proteină. Toate țesuturile – pielea, mușchii, organele interne, oasele, articulațiile, intestinele, vasele de sânge – toate conțin colagen. Dar cea mai mare cantitate de colagen se concentrează în piele. Trei sferturi din greutatea pielii este reprezentată de colagen.

Ne putem gândi la colagen ca la un liant care menține celulele laolaltă. De altfel, denumirea de colagen provine din limba greacă, unde „kolla” înseamnă „lipici” sau „clei”. Haideți să înțelegem mai bine cu ajutorul acestui fruct de rodie. Să ne imaginăm că bobițele acestea roșii sunt celulele pielii. Semințele nu pot sta fără un suport, ele sunt bine fixate pe această matrice albă. Această structură a rodiei este asemănătoare cu matricea de colagen a organismului. Colagenul reprezintă structura de rezistență a țesuturilor. Mai mult decât atât, colagenul este cel care conferă fermitate și elasticitate pielii, articulațiilor, mușchilor.

De ce avem nevoie de colagen zi de zi? Este foarte simplu. Colagenul susține sănătatea pielii și ne menține trăsăturile tinere cât mai mult timp. În copilărie și în tinerețe, pielea noastră este fermă, suplă și netedă datorită colagenului. După 30 de ani, sinteza de colagen scade, iar ridurile încep să-și facă simțită prezența. Un aport suplimentar de colagen ne poate ajuta să compensăm cât de cât pierderile și să încetinim semnele îmbătrânirii.

Ridurile nu sunt singura problemă a îmbătrânirii, probleme apar și la nivelul oaselor și articulațiilor. Tot colagenul ajută la menținerea mobilității articulațiilor și la prevenirea uzurii articulare.

Dacă te lupți cu unghiile fragile și cu părul despicat, cel mai probabil ai nevoie de colagen. Odată ce îți vei asigura necesarul de colagen, vei observa că părul și unghiile cresc mai repede și mai frumos.

Colagenul te ajută și în lupta cu kilogramele în plus. Doar două lingurițe de colagen oferă 18 grame de proteine. Acestea mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp și taie pofta de dulciuri.

Dacă practici un sport, colagenul îți poate fi de mare ajutor. Pe de o parte, îți asigură energie ca să-ți îmbunătățești performanța atletică, iar pe de altă parte contribuie la repararea țesuturilor după efort și reducerea inflamației.

Studii recente arată că suplimentele cu colagen te ajută să ai un somn odihnitor în timpul nopții și să beneficiezi de atenție sporită în timpul zilei.

Rămâne întrebarea: de unde putem lua colagen? Una dintre cele mai bune surse de colagen este supa de oase. Mare grijă!1 Din păcate, ne-am îndepărtat foarte mult de dieta bunicilor noștri și preferăm carnea fragedă, fără oase, fără cartilaje, fără piele. Pierdem însă exact acele surse de colagen de care avem foarte mare nevoie. Nu-i de mirare că ne dor articulațiile de la vârste tinere! Iar atunci când vârsta își spune cuvântul putem apela cu încredere la un supliment pe bază de colagen.

Atât pentru astăzi. Rămâneți sănătoși și aveți grijă de voi!

Etichete articol:
articulațiicolageninflamațiesfatslăbirevideo
Articolul anterior
10 sfaturi pentru întărirea imunității
Articolul următor
Cum învingem o răceală în 24 de ore?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo